Τρίτη 1 Μαρτίου 2022, διαβάζοντας το πρωί την επικαιρότητα βρήκα αυτό το άρθρο, θεώρησα καλό να το ανεβάσω στη σελίδα του Πελίτι. H Ελλάδα στέλνοντας όπλα στην Ουκρανία έχει άμεση εμπλοκή πλέον στον πόλεμο και η Αλεξανδρούπολη είναι ένας από τους πιθανούς στόχους.
Καλό μήνα για σήμερα, “την άνοιξη αν δεν την βρεις, τη δημιουργείς”.
Οι συμβουλές είναι από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης των ΗΠΑ και ευχή όλων είναι να μείνουν πάντα αχρείαστες.
Στις 28 Φεβρουαρίου 2021, ο Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε τη στρατιωτική διοίκηση του να θέσει τις ρωσικές δυνάμεις αποτροπής, σε συναγερμό. Πρόκειται για Ρωσικές στρατιωτικές μονάδες, που περιλαμβάνουν και πυρηνικά όπλα. Με απλά λόγια έθεσε σε κατάσταση συναγερμού το τεράστιο Ρωσικό πυρηνικό οπλοστάσιο.
ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκου, ανέφερε πως μετά την σχετική εντολή του Πούτιν, βρίσκονται ήδη σε πολεμική ετοιμότητα τα ρωσικά στρατεύματα στρατηγικών πυραύλων, τα πυρηνικά υποβρύχια στον Ειρηνικό και το Βορρά, καθώς και η στρατηγική αεροπορία.
Τα δέκα βασικά πράγματα
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης των ΗΠΑ, έχει κατά καιρούς δημοσιεύσει ειδικούς οδηγούς για τέτοιες εφιαλτικές περιπτώσεις και πλέον μπορεί ο καθένας στο διαδίκτυο να διαβάσει κάποια βασικά πράγματα που πρέπει να κάνει όταν πατηθούν τα κουμπιά. Ο συγκεκριμένος οδηγός είναι 241 σελίδων και μεταξύ άλλων αναφέρει:
Το πρώτο και κυριότερο που πρέπει να κάνουμε είναι να μπούμε μέσα στο έδαφος. Δηλαδή να κρυφτούμε σε κάποιο υπόγειο, ή καταφύγιο. Το θέμα όμως είναι πως θα επιβιώσουμε εκεί μέσα.
Έτσι λοιπόν θα πρέπει να έχει κάποιος μαζί του:
–Νερό τουλάχιστον για τις πρώτες 72 ώρες από τη στιγμή που θα πέσει η πυρηνική βόμβα. (Εδώ πρέπει να υπολογίσουμε ότι ο άνθρωπος χρειάζεται 3,5 λίτρα την ημέρα)
–Φαγητό τουλάχιστον και αυτό για 3 ημέρες και οπωσδήποτε συσκευασμένο.
–Ραδιόφωνο με μπαταρίες. Όταν πέσουν οι βόμβες δεν θα υπάρχει τίποτε επάνω στην επιφάνεια. Και φυσικά δεν θα υπάρχει τηλεόραση, ίντερνετ, ηλεκτρικό, κινητά τηλέφωνα. Μόνο μέσω ραδιοφώνου θα γίνεται η επικοινωνία.
–Κουτί πρώτων βοηθειών
Φακός με μπαταρίες. (Όπως είπαμε δεν θα υπάρχει καθόλου ηλεκτρικό)
–Σφυρίχτρα. Αφού όπως και στους σεισμούς η σφυρίχτρα βοηθάει να εντοπιστεί κάποιος που έχει θαφτεί κάτω από τα χαλάσματα.
–Μάσκα. Όχι τις μάσκες που φοράμε για τον κοροναϊό, αλλά μάσκα με φίλτρο ενεργού άνθρακα.
–Υγρά μαντηλάκια, για λόγους υγιεινής
–Χάρτες της περιοχής όπου βρισκόμαστε
–Εργαλειοθήκη με βασικά εργαλεία που θα μας φανούν χρήσιμα αργότερα.
Πηγή: in.gr