23η Γιορτή Σπόρων του Πελίτι που θα γίνει το Σάββατο 22 Απριλίου 2023 στη γη του Πελίτι στο Μεσοχώρι Παρανεστίου Δράμας.
Η λογική με την οποία δομήθηκε φέτος το πρόγραμμα της 23ης Γιορτής Σπόρων του Πελίτι είναι να δώσουμε πρακτικές γνώσεις και συμβουλές στην καλλιέργεια της γης, στη συντήρηση των σπόρων, στην παρασκευή της τροφής μας, τη συντήρηση των τροφίμων, την αυτάρκεια μας.
10:00 π. μ. – 14:00 μ. μ. Διανομή Παραδοσιακών Σπόρων.
10:15 π. μ. – 11:00 π. μ. Εργαστήριο ψωμιού. Βαδίζοντας προς τη διατροφική αυτάρκεια.
11:15 π. μ. – 11:30 π. μ. Η αξία των παραδοσιακών ποικιλιών. Αυδίκος Ηλίας, Επίκουρος Καθηγητής Λαχανοκομίας του Τμήματος Γεωπονίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος
11:30 π. μ. – 13:00 π. μ. Αγρότες από το Μεξικό τη Βραζιλία τη Βουλγαρία και την Αγγλία μοιράζονται μαζί μας τις εμπειρίες τους.
12:00 μ. μ. – 13:00 μ. μ. Οι χρήσεις του ζεόλιθου στη καλλιέργεια
13:15 μ. μ –13:45 μ. μ. Έθιμα Γονιμότητας.
13:45 μ. μ. – 14:00 μ. μ. Σχηματίζοντας το σήμα του Πελίτι
14:00 μ. μ. – 16:00 μ. μ. Τραγουδώντας για το Πελίτι.
Παράλληλες εκδηλώσεις.
Στηρίζοντας ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Συγκέντρωση αντρικών ρούχων και παπουτσιών
Δράσεις για παιδιά.
Όλες οι δράσεις: διανομή σπόρων, ομιλίες, εργαστήρια, εκθέσεις κ.λ.π. είναι δωρεάν. Όλα αυτά στηρίζονται από τους εθελοντές του Πελίτι που τους ευχαριστούμε πολύ. Παρόλα αυτά υπάρχουν και πράγματα που χρειάζονται χρήματα για να γίνουν. Είμαστε ανοιχτή στη δική σας μικρή ή μεγάλη οικονομική σας συνδρομή για να μπορούμε να κάνουμε το έργο μας πιο εύκολα. Ευχαριστούμε.
Τράπεζα Πειραιώς.
IBAN: GR10 0171 1960 0061 9804 0030 332
SWIFT-BIC: PIRBGRAA
Δικαιούχος: Εναλλακτική Κοινότητα Πελίτι
Αιτιολογία: συνδρομή.
Η οργανωτική επιτροπή μπορεί να τροποποιήσει το πρόγραμμα ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν.