Στις 6 Νοεμβρίου 2022 ανέβασα στο κανάλι του Πελίτι το βίντεο «Αποταμίευση βρόχινου νερού»
Υπάρχει ένα ερώτημα από τον κ. George Hiletzakis : μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το νερό αυτό ως πόσιμο; αν όχι πως μπορούμε να το φιλτράρουμε με υλικά που είναι διαθέσιμα στην φύση ώστε να το κάνουμε πόσιμο;
Το άρθρο γράφτηκε για να απάντηση στο παραπάνω ερώτημα. Για να μιλάμε να κάνουμε πόσιμο το βρόχινο νερό σημαίνει ότι υπάρχουν κάποιες ακραίες συνθήκες. Θα μπορούσε να είναι ένας σεισμός που κατέστρεψε το δίκτυο υδροδότησης, ένας βομβαρδισμός, ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο που επίσης κατέστρεψε την παροχή νερού κ.α. Σε κάθε περίπτωση είναι καλό όπως φυλάσσουμε κάποια τρόφιμα για αντίστοιχες περιπτώσεις στο κελάρι μας να φυλάσσουμε και νερό. Γιατί πραγματικά ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να το χρειαστείς. Το είδαμε στα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα που οι άνθρωποι δεν είχαν πρόσβαση σε πόσιμο νερό. Μπορεί όμως να είμαστε και στο βουνό σε μια εκδρομή και να αποκλειστούμε ή να τραυματιστούμε κ.λ.π και να χρειαστεί να ποιούμε βρόχινο νερό.
Το νερό είναι ζωντανό.
Με βάση τα πειράματα του Dr Masaru Emoto, που παρουσιάζονται στο βιβλίο «Το μυστικό μήνυμα του νερού» εκδόσεις ΕΣΟΠΤΡΟΝ 2001, το βιβλίο έχει εξαντληθεί, υπάρχουν όμως πολλά βίντεο με τα πειράματα του. Ο Dr. Εμότο απέδειξε πειραματικά ότι το νερό είναι μια ζωντανή οντότητα που ανταποκρίνεται συνειδητά στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος αλλά και στα συναισθήματα των ανθρώπων. Ξεκινήστε να πειραματίζεστε από τώρα που υπάρχει καθαρό πόσιμο νερό στο σπίτι σας με το να αλλάξετε την γεύση και την υφή του νερού γράφοντας απλά θετικές σκέψεις π.χ σε αγαπώ, υγεία, κ.α. στο μπουκάλι που φυλάσσετε το νερό που πίνεται. Προσωπικά το κάνω από το 2003 που διάβασα το βιβλίο του Εμότο.
Βρασμός του νερού.
Όταν βρέθηκα στο Μεξικό το 2001, στο σπίτι που με φιλοξενούσαν έβραζαν το νερό για κάθε χρήση: για πόσιμο ή μαγείρεμα. Παρόλα αυτά αρρώστησα και κατά πάσα πιθανότητα έφταιγε το νερό. Το 2001 το μικρό μπουκαλάκι νερό στην πόλη του Μεξικού πουλιότανε ένα δολάριο. Όσο και το μεροκάματο ενός εργάτη γης για δώδεκα ώρες εργασία και όλο το νερό ήταν στα χέρια ιδιωτικών εταιριών.
Το πρώτο που μπορούμε να κάνουμε σε περίπτωση που χρειάζεται να καταναλώσουμε βρόχινο νερό είναι να το βράσουμε για δέκα λεπτά. Αν όμως είμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το να βράσουμε για δέκα λεπτά το νερό μπορεί να είναι μεγάλη πολυτέλεια. Μπορεί να μην έχουμε τα ξύλα, ή τα σκεύη ή το χρόνο. Θα πρέπει τότε να φροντίσουμε να μειώσουμε την ώρα του βρασμού σε τρία με πέντε λεπτά. Ο βρασμός θα σκοτώσει μικροοργανισμούς, ιούς και παθογόνα βακτήρια που δεν βλέπουμε με γυμνό μάτι. Βάζοντας το ποτήρι στα χέρια μας μπορούμε να προσευχηθούμε και να στείλουμε θετικές σκέψεις στο νερό.
Φύτρο νερού.
Αν το νερό είναι θολό θα πρέπει να το φιλτράρουμε με κάποιο τρόπο. Μπορούμε να κάνουμε ένα αυτοσχέδιο φύτρο με πέτρες και άμμο. Ξεκινάμε με μεγάλες πέτρες και μετά πιο μικρές και μετά πιο λεπτές και μετά άμμο. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να συγκρατήσουμε κάποια αιωρούμενα υλικά ή ιζήματα κ.α. Ως φύτρο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μια μπλούζα σε περίπτωση ανάγκης. Μετά θα το βράσουμε το νερό για να σκοτώσουμε, ιούς και παθογόνους μικροοργανισμούς που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι και στο τέλος θα το φορτίσουμε θετικά με τις σκέψεις μας.