Κατασκήνωση για την Παγκόσμια Ειρήνη

Από το 2002 ως το 2019 συμμετείχαμε (το 2019 ήταν η τελευταία κατασκήνωση) ως άτομα αλλά και ως Πελίτι στην κατασκήνωση για την Παγκόσμια Ειρήνη που οργάνωνε ο σύλλογος ΙΑΣΩ από το Δίμηνη του Βόλου. Ως Πελίτι είχαμε μια μέρα μέσα στην εβδομάδα της κατασκήνωσης, όπου από το πρωί ως το βράδυ κάναμε δράσεις για τους παραδοσιακούς σπόρους, για την τροφή κ.α.

Η κατασκήνωση κάθε χρόνο πραγματοποιούνταν σε διαφορετικό μέρος, κατά κύριο λόγω σε ορεινή περιοχή. Το πρόγραμμα ξεκινούσε το πρωί με κάποιο είδους γυμναστικής, μετά παίρναμε το πρωινό, συνεχίζαμε με κάποια βόλτα στην περιοχή ή κάποιο σεμινάριο, φαγητό, ξεκούραση το απόγευμα παιχνίδι και το βράδυ μαζευόμασταν γύρω από τη φωτιά, τραγουδούσαμε ή λέγαμε ιστορίες.

Ο Σωτήρης Καγιάς που ήταν ο εμπνευστής της κατασκήνωσης μαζί με τη γυναίκα του Ευγενία είχαν την ευθύνη και το συντονισμό της κατασκήνωσης. Ο Σωτήρης πρότεινε στη διάρκεια της κατασκήνωσης να μην κάνουμε παρέα με τους φίλους που μπορεί να έχουμε στην κατασκήνωση ούτε με τους συντρόφους μας. Να πηγαίνουμε να γνωρίζουμε νέους ανθρώπους που δεν τους ξέρουμε και με αυτούς να κάνουμε παρέα.

Θεωρούσε ότι έτσι θα βοηθήσουμε στο να επέλθει η παγκόσμια ειρήνη. Γνωρίζοντας άλλους ανθρώπους και ξεπερνώντας τους φόβους μας για τους γείτονες μας. Κάτι αντίστοιχο είχα ακούσει από έναν γενικό γραμματέα του υπουργείου τουρισμού ήρθε και μας μιλήσει στο Λύκειο. Μας πρότεινε να ταξιδέψουμε στις γειτονικές χώρες για να γνωρίσουμε τους λαούς με τους οποίους συνορεύει η χώρα μας.

Σήμερα η παγκόσμια ειρήνη κινδυνεύει όσο ποτέ άλλοτε, το λένε τα ποιο επίσημα χείλη του πλανήτη.

Όσο έχουμε ακόμη χρόνο θα σας πρότεινα με τη σειρά μου να γνωρίσετε ή και να βοηθήσετε τους ανθρώπους τις διπλανής πόρτας. Μοιραστείτε μαζί τους μια καλημέρα, ρωτήστε τους αν μπορείτε να τους βοηθήσετε σε κάτι αν τους δείτε ότι είναι σε ανάγκη.

Μια σταγόνα για μια καλύτερη ζωή για μας αλλά και τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα μας.

Ας ξεπεράσουμε τους φόβους μας και ας βάλουμε στη θέση τους αγάπη.

Ευχαριστούμε Σωτήρη και Ευγενία για όλα τα δώρα που μας προσφέρατε όλα αυτά τα χρόνια σε αυτή την υπέροχη κατασκήνωση ζωής, που εργαστήκατε με πάθος και αγάπη για να μπορούμε εμείς να απολαμβάνουμε. Ευχαριστώ και όλους/ες που γνώρισα σε αυτή την κατασκήνωση και πορευτήκαμε μαζί.

Αυτές τις μέρες η Κατασκήνωση για την Παγκόσμια Ειρήνη του ΙΑΣΩ Είναι στο νου μου και τη θεωρώ πολύ επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε.

Με ευγνωμοσύνη για όλα αυτά που έζησα και γνώρισα.

Τη φωτογραφία την πήρα από ανάρτηση της κ. Αθανασίας Χαραλάμπη με ημερομηνία 31 Ιουλίου 2017

Scroll to Top