Καμπάνια για να σκεπαστεί η Τράπεζα Σπόρων του Πελίτι

Το Πελίτι από την Κυριακή 14 Ιανουαρίου ξεκίνησε καμπάνια μέσα από τη σελίδα gogetfunding.com προκειμένου να σκεπαστεί η Τράπεζα Σπόρων του Πελίτι και να προχωρήσουν οι οικοδομικές εργασίες.

Στα Ελληνικά

Στα αγγλικά

Το Πελίτι είναι μια εθελοντική οργάνωση που ξεκίνησε το 1995 από τον Παναγιώτη Σαϊνατούδη.

Η έδρα του Πελίτι είναι στο Μεσοχώρι Παρανεστίου Δράμας. Στην είσοδο της οροσειράς της Ροδόπης. Η οροσειρά της Ροδόπης δεν πάγωσε πριν από 10.000 χρόνια και έτσι δημιουργήθηκε μια φυσική κιβωτός συγκεντρώνοντας είδη φυτών και ζώων από όλη την Ευρώπη.

Το Πελίτι το 2019 ξεκίνησε να κατασκευάζει το δεύτερο κτήριο στην έδρα του, την Τράπεζα Σπόρων του Πελίτι.

Το 2020 συνεχίσαμε τις εργασίες κατασκευής της Τράπεζας Σπόρων του Πελίτι

Την άνοιξη του 2020 είχε ολοκληρωθεί η τοιχοποιία

Τα επόμενα χρόνια από το 2020 όλοι ζήσαμε δύσκολα πράγματα.

Το 2023 καταφέραμε με τη δική σας βοήθεια να ξεπεράσουμε μια σειρά από πολλά εμπόδια.

Το καλοκαίρι και τον χειμώνα του 2023 συνεχίστηκαν οι εργασίες στην Τράπεζα Σπόρων του Πελίτι

 

Τώρα είναι η ώρα να σκεπάσουμε την Τράπεζα Σπόρων του Πελίτι, δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο.

 

Στα 29 χρόνια λειτουργίας του Πελίτι (1995-2024), το Πελίτι άλλαξε την αντίληψη των Ελλήνων για τις τοπικές ποικιλίες. Το Πελίτι έχει σώσει πάνω από 4.000 ποικιλίες λαχανικών, δημητριακών, οσπρίων κ.λπ. Όλοι οι σπόροι από το Πελίτι μοιράζονται δωρεάν. Όλα αυτά τα χρόνια η Πελίτι έχει συνεργαστεί με πολλούς ανθρώπους από όλο τον κόσμο, με τους Dr. Vandana Shiva από την Ινδία,

 

Με τον Manu Chao,

 

Michel & Jude Fantom από την Αυστραλία,

 

Hugo Blanco από το Περού, Jody Koperiski από τον Καναδά, Margrinos Rey και Hannes Lorenzen από Βέλγιο, Tapsoba Ali De Goamma από την Μπουρκίνα Φάσο, Dominic και Ananda Guillet από το Kokopelli Γαλλίας, John Caccia, Bill McDorman και Alan Adesse από τις ΗΠΑ, Leonor Fuguet από τη Βενεζουέλα, Nelson Jacomel Junior από τη Βραζιλία, Kalin Βουλγαρία, Πανίκο Χάμπα από την Κύπρο και πολλοί άλλοι.

ιθαγενείς Kayapo στη Βραζιλία

 

Από το 1999 διοργανώνει τη Γιορτή Σπόρων του Πελίτι, που έχει εμπνεύσει χιλιάδες ανθρώπους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το 2013, οι σποροφύλακες της Αυστραλίας, χαρακτήρισαν τη Γιορτή Σπόρων του Πελίτι, ως τη μεγαλύτερη ανταλλαγή σπόρων στον κόσμο. Η Γιορτή Σπόρων του Πελίτι, έχει εμπνεύσει τη Γιορτή Σπόρων στη Βουλγαρία και τη Γιορτή Σπόρων στην Κύπρο κ.λπ.

Το Πελίτι αυτή τη στιγμή χτίζει την Τράπεζα Σπόρων Πελίτι, έναν ιερό χώρο για τη διατήρηση, τη διατήρηση και τον πολλαπλασιασμό των παραδοσιακών ποικιλιών. Ένας χώρος που θα κρατά την ιστορία της ανθρωπότητας, τις γεύσεις, τα αρώματα και την ελευθερία των ανθρώπινων κοινωνιών.

Ζητάμε να στηρίξετε την κατασκευή της Τράπεζας Σπόρων Πελίτι. Τώρα που είναι παρούσα η κλιματική κρίση, οι τοπικές ποικιλίες μπορούν να επιβιώσουν καλύτερα στις αλλαγές του καιρού. Τώρα που η επισιτιστική κρίση είναι παρούσα, οι τοπικές ποικιλίες μπορούν να θρέψουν τον πλανήτη όπως έκαναν εδώ και χιλιάδες χρόνια. Τώρα που οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί έρχονται να υποδουλώσουν τον άνθρωπο, οι τοπικές ποικιλίες έρχονται να τον απελευθερώσουν.

Το παρελθόν δεν αλλάζει το μέλλον είναι ρευστό και μπορούμε να το διαμορφώσουμε σήμερα με τις επιλογές μας. Επιλέγουμε να τη στηρίξουμε; Υποστηρίζουμε τη βιοποικιλότητα, υποστηρίζουμε την ελευθερία και την ομορφιά της ζωής.

Δεν φταίνε οι άλλοι για τη δική μας κατάσταση. Τους επιτρέπουμε να μας κλέψουν τη χαρά της ζωής. Ας δράσουμε όλοι μαζί για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.

Στηρίζοντας το Πελίτι να ολοκληρώσει την Τράπεζα Σπόρων, ψηφίζεται, διατροφική αυτάρκεια και μέλλον συνεργασίας και χαράς.

Για περισσότερες πληροφορίες.

Κινητό: 0030-6946885567. Αν δεν απαντήσω στείλε μου γραπτό μήνυμα sms και θα σας απαντήσω το συντομότερο δυνατό. Το τηλέφωνο διαθέτει viber για αποστολή μηνυμάτων μόνο.

Τραπεζικός λογαριασμός του Πελίτι.

Τράπεζα Πειραιώς IBAN: GR1001711960006198040030332

SWIFT-BIC: PIRBGRAA

Δικαιούχος: Εναλλακτική Κοινότητα Πελίτι.

Αιτιολογία: συνδρομή.

Για το Πελίτι

Παναγιώτης Σαϊνατούδης

Ιδρυτής του Πελίτι

Scroll to Top