Η κοινωνική διάσταση της αλληλογραφίας του Πελίτι

Από μικρός μου άρεσε να αλληλογραφώ. Αλληλογραφούσα με παιδιά απ’  όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο ταχυδρόμος με φώναζε Γραμμοσαϊνατούδη, γιατί κάθε μέρα είχα τουλάχιστον ένα γράμμα.

Όταν ξεκίνησα το Πελίτι, η αλληλογραφία μου ήταν ο πιο εύκολος τρόπος για να επικοινωνώ με τον κόσμο και να στέλνω σπόρους.

Το πρώτο διάστημα που είχαμε το γραφείο του Πελίτι στο Μεσοχώρι Παρανεστίου 2003-2014 ο όγκος της αλληλογραφίας μας ήταν πολύ μεγάλος. Από το ΕΛ. ΤΑ Παρανεστίου διακινούσαμε τα έντυπα του Πελίτι και όλη την αλληλογραφία μας για σπόρους.  Ήταν τόσο μεγάλος ο όγκος γραμμάτων, που χάρη στο Πελίτι κρατήθηκε το ταχυδρομείο στο Παρανέστι.

Δεν ξέρω αν έχετε ζήσει σε απομονωμένη περιοχή για να μπορείτε να καταλάβετε πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει ταχυδρομείο σε έναν ορεινό και απομονωμένο Δήμο. Είναι μοχλός ανάπτυξης για την περιοχή ένα ταχυδρομείο είναι ποιότητα ζωής για τους κατοίκους του. Ένα ταχυδρομείο δίνει μια αίσθηση ζωής σε έναν τόπο.

Για πέντε χρόνια μεταφέραμε το γραφείο του Πελίτι στην Δράμα (2015 – 2019). Τώρα (φθινόπωρο του 2019) έχουμε μεταφέρει το γραφείο του Πελίτι στην έδρα του Πελίτι, στη γη του Πελίτι στο Μεσοχώρι Παρανεστίου Δράμας και έχουμε μεταφέρει και την ταχυδρομική διεύθυνση στο Παρανέστι, υποστηρίζοντας με αυτό τον τρόπο και το τοπικό κατάστημα των ΕΛ. ΤΑ.

Όλη αυτή η αλλαγή φέτος μας έφερε κάποιες καθυστερήσεις στο να απαντήσουμε τα γράμματα σας για σπόρους. Έχουμε ξεκινήσει όμως να απαντάμε στην αλληλογραφία.

Η διεύθυνση αλληλογραφίας μας είναι:

Πελίτι, Μεσοχώρι Παρανεστίου Τ. Κ. 66035 Παρανέστι.

Scroll to Top