O Kλεώπας είναι ένας Έλληνας αυτοδίδακτος κοσμοπολίτης μουσικός.
Έχει ταξιδέψει, ζήσει και παρουσιάσει τις μουσικές του εκτός απο την χώρα του, σε χώρες όπως η Ταύλάνδη, η Ινδία, η Ιαπωνία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελβετία ,η Κύπρος και αλλού.
Συνθέτει , τραγουδάει παίζει αρχαία Ελληνική λύρα του Απόλλωνα, κιθάρα και μπουζούκι. Στις μελωδίες του μπορεί κανείς να διακρίνει την Ελληνική του καταγωγή αλλά και την έντονη αγάπη του για τις μουσικές του κόσμου.
Το 1996 σε ένα από τα ταξίδια του γνώρισε τον drummer του group Love, Alban Marc-Snoopy από την δεκαετία του 60 και η φιλία αυτή οδήγησε στην δημιουργία ενός cd το 2002 στην Αθήνα με τίτλο Snoopy’s Love.
Το 2000 δημιουργεί το μουσικό σχήμα Namaste με το οποίο εμφανίζονται σε γνωστά club της Ελλάδας καθώς και festival όπως το Ethnic – jazz festival “Dimitria” στη Θεσσαλονίκη και το International festival of Orchid. Oι Namaste είναι επίσης τα τελευταία 12 χρόνια, τα καλοκαίρια, το πιο αγαπητό group στο νησί της Σαντορίνης.
To 2017 δημιουργεί το μουσικό σχήμα Synastria όπου συμμετέχουν ο ίδιος στην αρχαία λύρα και τη φωνή, η Χριστίνα Κυριακίδου στην Λύρα Καππαδοκίας (κεμανές) και τη φωνή και ο Παναγιώτης Αλεπίδης στη στάμνα και τη φωνή.
Ο Κλεώπας είναι ενεργά αναμειγμένος με το κίνημα της ελευθερίας των σπόρων, που στην Ελλάδα εκφράζεται από το Πελίτι. Έτσι τα τελευταία 10 χρόνια προσφέρει την μουσική του μαζί με τους Namaste στα φεστιβάλ ανταλλαγής σπόρων που οργανώνει το Πελίτι (www.peliti.gr). Το 2014 οι Namaste συνοδεύουν το διεθνές καραβάνι για την ελευθερία των σπόρων από τη γη του Πελίτι στην Ελλάδα ως την Γαλλία. Εκεί έρχονται σε επαφή με το Γερμανικό κίνημα και έτσι τα τελευταία 3 χρόνια εμφανίζονται στο φεστιβάλ ανταλλαγής σπόρων στη Νυρεμβέργη. Το 2016 ο Κλεώπας εμφανίζεται με την λύρα του στην Χάγη, στο δικαστήριο ενάντια στη Monsanto με την παρουσία της Vandana Shiva. Το 2017 και το 2018 με τους Synastria και άλλους μουσικούς συμμετέχει στο 1ο και 2ο Ολυμπιακό φεστιβάλ σπόρων που οργανώνει το Πελίτι στο Παρανέστι (Βόρεια Ελλάδα). Το 2018 εμφανιζεται μαζι με τον Παναγιώτη Αλεπίδη στο 2ο φεστιβάλ ανταλλαγής σπόρων στη Λευκωσία της Κύπρου.
Ο Κλεώπας επίσης το χειμώνα του 2017 και του 2018 παίζει με τη λύρα του, εθελοντικά, μια φορά την εβδομάδα στο κεντρο αυτιστικών παιδιών Ελπίδα στη Θεσσαλονίκη, με πολυ σημαντικά αποτελέσματα στην ψυχική υγεία τών παιδιών.
Δισκογραφία
2007 Namaste by Namaste
2008 Feeling by Namaste
2012 Shores of the soul By Namaste
2016 Ubuntu by Namaste
2017 Wandering melodist by Kleopas
Αφήστε Σχόλιο / Απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.