Εργαστήριο Οι εργασίες στον κήπο τον Σεπτέμβριο

Αγαπητοί φίλοι σας περιμένουμε την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023 στη γη του Πελίτι στο Μεσοχώρι Παρανεστίου Δράμας από τις 11:00 το πρωί ως τις 13:00 για ένα βιωματικό εργαστήριο με τον Παναγιώτη Σαϊνατούδη για τις εργασίες στον κήπο τον Σεπτέμβριο. Είσοδος ελεύθερη. Περισσότερες πληροφορίες στο 6946885567, αν δεν απαντήσουμε στείλτε μας γραπτό μήνυμα.

Πληροφορίες για το σεμηνάριο.

Ο Σεπτέμβριος είναι ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου, οι θερμοκρασίες είναι αρκετά υψηλές ακόμη και θυμίζει πολλές φορές και καλοκαίρι.
Μαζεύουμε σπόρους από τα καλοκαιρινά λαχανικά μας: μελιτζάνες, ντομάτες, αγγούρια, πιπεριές, καρπούζια, πεπόνια, καρότα, κ.α.
Σπέρνουμε και φυτεύουμε χειμερινά λαχανικά όπως: λάχανα, μπρόκολα, κουνουπίδια. Προστατεύουμε τα νεαρά φυτά λάχανου, μπρόκολου και κουνουπιδιού από τον κρεμμυδοφάγο. Σπέρνουμε επίσης: σπανάκι, μαρούλι, ρόκα, ρεπάνι, μαϊντανό, καρότο, παντζάρια, κρεμμυδάκια, άνηθο, σέλινο κ.α.

Στη νότια Ελλάδα γίνεται η φύτευση και πατάτας.
Περιποιούμαστε τα αρωματικά φυτά που έχουμε στον κήπο με ελαφριά κλαδέματα, φασκόμηλο, δεντρολίβανο, όπως και στα καλλωπιστικά φυτά, τριανταφυλλιές.
Μεταφυτεύουμε τα φυτά σας σε μεγαλύτερες γλάστρες αν το έχουν ανάγκη.
Φυτεύουμε φθινοπωρινούς βολβούς που θα ανθήσουν στο τέλος του χειμώνα όπως: τουλίπες, ζουμπούλια, νάρκισσους, ίριδες κ.λ.π. Τους βολβούς τους βάζουμε στο έδαφος στο διπλάσιο βάθος από αυτό που έχουν και τους ποτίζουμε για να έχει υγρασία το έδαφος. Βάζουμε μαϊντανό σε γλάστρες.

Συντηρούμε τρόφιμα για το χειμώνα.

Γεμίζουμε το κελάρι μας, κάνουμε σάλτσες, λάχανο τουρσί, αποξεραίνουμε μήλα, αχλάδια, δαμάσκηνα, πεπόνι, σταφύλι, καρπούζι, κάνουμε λιαστές ντομάτες, αποξηραίνουμε καυτερές πιπεριάς για μπούκοβο, Ακόμη αποξηραίνουμε στον ήλιο: μελιτζάνα, κρεμμύδι και αγγούρι

Συντηρούμε τα όσπρια μας για το χειμώνα. Κάνουμε το δικό μας μηλόξυδο.  Συλλέγουμε άγρια μανιτάρια.

Εκδήλωση στο fb

Το Πελίτι απλώνει

Ένα χέρι βοήθειας για την Καρδίτσα

Scroll to Top