Το άρθρο και οι φωτογραφίες είναι του φίλου και συνεργάτη Γιώργου Κοκκινίδη από την Κοζάνη.
Αποθήκευση πατάτας με τον παραδοσιακό τρόπο που έμαθα από τούς γονείς μου. Έσκαψα 30 εκ. βάθος, άπλωσα λίγη φτέρη κάτω, έβαλα τα τσουβάλια καλό είναι να μην είναι πάνω από δύο σειρές τσουβαλάκια. Στην συνέχεια, σκέπασα με φτέρη και λίγο χώμα. Το πολύ χώμα θα προστεθεί τον Νοέμβριο για να προφυλαχθούν από την παγωνιά.
Αντί για φτέρη, που είναι η καλύτερη και φτηνότερη λύση, μπορούμε να βάλουμε άχυρα. Η φτέρη προστατεύει από σκουλήκια, σαλιγκάρια κλπ. Το βάθος μπορεί να είναι και περισσότερο από 30 εκ. Δεν πρέπει να βάλουμε πολύ χώμα στην αρχή, πριν τα πολλά κρύα γιατί μπορεί να χαλάσουν από την πολύ ζέστη. Για τον ίδιο λόγο βάζουμε το πρόχειρο σκέπασμα στο πάνω μέρος το οποίο δεν πρέπει να είναι νάιλον αλλά κάτι διαπερατό από αέρα- νερό και να μην δεσμεύει την θερμοκρασία. Για το χώμα μετά τον Νοέμβριο ας είναι το ελάχιστο 10 με 15 εκατοστά, ανάλογα τις χαμηλές θερμοκρασίες. Τον Φεβρουάριο τις βγάζουμε και είναι όπως τις βάλαμε φρέσκες, τις καθορίζουμε από σαπίλες και κέντρα και τις βάζουμε σε τελάρα σε σκοτεινό και όσο το δυνατόν κρύο μέρος, όχι όμως και κάτω από το μηδέν
Εννοείται ότι οπότε χρειάζεται ανοίγουμε από μία άκρη και βγάζουμε με προσοχή κάποιο τσουβάλι.