Το καλοκαίρι ένα θέμα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε όλοι είναι οι μύγες και τα κουνούπια. Μια ιδέα που παρουσιάζουμε εδώ είναι τα σαρκοφάγα φυτά. Ομορφαίνουμε το μπαλκόνι μας αντιμετωπίζουμε και τις μύγες.
Τέλος για γλάστρες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε παλιά σκεύη μαγειρικής κάνοντας έτσι και επαναχρησιμοποίηση τους πριν πεταχτούν στα σκουπίδια.
Η διωναία (Dionaea muscipula) είναι σαρκοφάγο είδος των ανατολικών Η.Π.Α. και για την επιβίωση της (ανάγκη σε άζωτο) αφομοιώνει έντομα.
Μόλις ένα σαρκοφάγο φυτό παγιδεύσει ένα έντομο, τα ένζυμα που περιέχονται στα φύλλα το χωνεύουν σε μία έως δέκα ημέρες. Τα θρεπτικά συστατικά που το φυτό λαμβάνει από το θήραμά του, ειδικά οι αζωτούχες πρωτεΐνες, απορροφώνται από το φύλλο.
“Σαρκοφάγα φυτά είναι τα φυτά που παρουσιάζουν μία σειρά από ιδιότητες που τους επιτρέπουν να λαμβάνουν τα θρεπτικά τους συστατικά από την παγίδευση και κατανάλωση ζώων ή πρωτόζωων, συνήθως εντόμων και αρθρόποδων. Εμφανίζουν πέντε βασικές λειτουργικές ιδιότητες που όλες μαζί συνθέτουν το φαινόμενο της σαρκοφαγίας: (1) παγίδευση της λείας με το σχηματισμό εξειδικευμένων παγίδων, (2) θανάτωση της παγιδευμένης λείας, (3) πέψη της λείας, (4) αφομοίωση των μεταβολιτών-θρεπτικών συστατικών από τη νεκρή και χωνευμένη λεία και (5) χρήση αυτών των μεταβολιτών για την επιβίωση κι ανάπτυξη του φυτού. Τα Σαρκοφάγα φυτά ορίζονται από την ταυτόχρονη παρουσία όλων αυτών των ιδιοτήτων καθώς κάθε μια από αυτές μπορεί να εμφανιστεί σε διαφορετικό πλαίσιο σε ορισμένα μη σαρκοφάγα φυτά όπως για παράδειγμα, η προσέλκυση ή η παγίδευση. Επιβιώνουν σε ενδιαιτήματα με χαμηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, όπως άζωτο, φωσφόρο, θείο και μεταλλικά στοιχεία.”