Αναζήτηση

Νομοθεσία

Οι Πατέντες Bλάπτουν την Αγροτική Βιοποικιλότητα

Δημοσίευση από: Vasso Kanellopoulou στις: .

Το Ευρωπαϊκό Γραφείο Ευρεσιτεχνιών αποδίδει πατέντες σε συμβατικά βελτιωμένους σπόρους κάτι που είναι πρωτοφανές. Το Πελίτι έστειλε σχετική επιστολή προς την υφυπουργό βιομηχανίας και θα παρακολουθήσει τις θέσεις που θα εκφράσει  η ελληνική κυβέρνηση ενημερώνοντας σχετικά τους πολίτες.

Προς την κ. Θεοδώρα Τζάκρη, Υφυπουργό Βιομηχανίας

 Υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού                       22/2/2016

 Κυρία Υφυπουργέ,

 Στις 29/2/16 θα συναντηθεί στις Βρυξέλλες  το  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. Μεταξύ άλλων θα συζητηθεί το θέμα των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας (πατέντες) επί των σπόρων που έχουν βελτιωθεί με συμβατικές μεθόδους (δεν είναι γενετικά τροποποιημένοι).  Θα είναι τιμή για την Ελλάδα εάν ο εκπρόσωπος της ψηφίσει ενάντια σε αυτές τις πατέντες που δεν μας συμφέρουν γιατί απειλούν  την αγροτική βιοποικιλότητα, ένα φυσικό πόρο πολύτιμο για την πατρίδα μας.  Το ΠΕΛΙΤΙ μια ελληνική ΜΚΟ που επί 20 χρόνια προστατεύει τους ελληνικούς σπόρους σας γράφει με την πεποίθηση ότι θα υποστηρίξετε  το συμφέρον των ελλήνων αγροτών μεταποιητών και καταναλωτών.

 Επίσης ενημερώνουμε ότι σας έχει σταλεί σχετικό ερωτηματολόγιο από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Ευρεσιτεχνιών  (ΕuropeanPatentOffice-EPO) που πρέπει να απαντηθεί μέχρι τέλος Φεβρουαρίου. Ελπίζουμε και πάλι ότι η Eλλάδα,  δεν θα υποστηρίξει τις πατέντες που δημιουργούν και στηρίζουν τα μονοπώλια. Είναι ήδη πολύ ανησυχητικό ότι στον τομέα των κηπευτικών μόνο 5 εταιρίες καλύπτουν το 95 % της ευρωπαϊκής αγοράς σπόρων!

 Υπάρχει διαθέσιμο λεπτομερές ενημερωτικό υλικό για τον αρμόδιο που θα σας εκπροσωπήσει στις Βρυξέλλες και είμαστε στη διάθεση σας για περισσότερες πληροφορίες.

 Βάσω Κανελλοπούλου για το ΠΕΛΙΤΙ

  

Ηλεκτρονική ενημέρωση

Εγγραφή

Πατώντας ΟΚ θα εγγραφείτε αυτόματα στην κεντρική ενημέρωση. Εάν θέλετε να έχετε και τοπική ενημέρωση, επιλέξτε πιο κάτω. (τμηματικά θα δημιουργήσουμε και άλλες τοπικές λίστες)
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον! Σύντομα θα λάβετε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε μπορείτε να σταματήσετε να παίρνετε ενημερώσεις από το Πελίτι.

Η "Κοινότητα Πελίτι" στο

f

Το κανάλι του Πελίτι στο

YouTube