Αναζήτηση

Νομοθεσία

"Μεταλαγμένα": οι τελευταίες εξελίξεις

Δημοσίευση από: Βάσω Κανελλοπούλου στις: .

 

Στις 12 Ιουνίου 2014 το Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ψήφισε υπέρ της πρότασης του Έλληνα υπουργού κ. Μανιάτη σχετικά με τα «μεταλλαγμένα». Για να ισχύσει η απόφαση αυτή θα πρέπει να υπερψηφισθεί και από το Ευρωκοινοβούλιο.  Αν ψηφισθεί, θα επιτρέπεται μεν σε κάθε χώρα να απαγορεύσει μονομερώς την καλλιέργεια στο έδαφος της ενός γενετικά τροποποιημένου οργανισμού  (Γ Τ Ο) αλλά δυστυχώς με τις προβλεπόμενες  διαδικασίες αναβαθμίζεται  η διαπραγματευτική θέση των πολυεθνικών απέναντι στο κράτος. Επίσης υπάρχουν φόβοι ότι τα επιτρεπόμενα επιχειρήματα για την αιτιολόγηση της απαγόρευσης είναι αδύναμα από νομική άποψη καθώς δεν θα επιτρέπονται επιχειρήματα σχετικά με την υγεία! (βλέπε επιστολή του Πελίτι προς τον υπουργό).

 

Ηλεκτρονική ενημέρωση

Εγγραφή

Πατώντας ΟΚ θα εγγραφείτε αυτόματα στην κεντρική ενημέρωση. Εάν θέλετε να έχετε και τοπική ενημέρωση, επιλέξτε πιο κάτω. (τμηματικά θα δημιουργήσουμε και άλλες τοπικές λίστες)
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον! Σύντομα θα λάβετε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε μπορείτε να σταματήσετε να παίρνετε ενημερώσεις από το Πελίτι.

Η "Κοινότητα Πελίτι" στο

f

Το κανάλι του Πελίτι στο

YouTube