Αναζήτηση

Νομοθεσία

Ανοικτή επιστολή

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

Προς: τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής

Μεσοχώρι Παρανεστίου Δράμας, 3 Ιουνίου 2014

 

Θέμα: Εθνικοποίηση των απαγορεύσεων καλλιέργειας Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών (Γ Τ Ο)

Κύριε Μανιάτη,

Πάντοτε θέλουμε να είμαστε περήφανοι για την Ελλάδα αλλά πολλές φορές τα γεγονότα δεν μας το επιτρέπουν όπως πχ η τροπολογία για τους Γ Τ Ο που εσείς προωθήσατε ως Ελληνική προεδρία.

Δυστυχώς στην τροπολογία παραλείψατε να αναβαθμίσετε την επιστημονική αξιολόγηση της επικινδυνότητας των Γ Τ Ο η οποία είναι επί του παρόντος κραυγαλέα ανεπαρκής. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε οι περισσότεροι Γ Τ Ο έχουν μετατρέψει το φυτό σε εντομοκτόνο. Δεν θα έπρεπε να ελέγχονται τουλάχιστον με τις προδιαγραφές που ελέγχονται τα εντομοκτόνα σχετικά με τις επιπτώσεις στην υγεία και το περιβάλλον;

Δυστυχώς η τροπολογία αυτή, ενώ έχει κύριο στόχο να δώσει περισσότερες αρμοδιότητες στα εθνικά κράτη για την απαγόρευση των Γ Τ Ο, συγχρόνως   αναβαθμίζει τον διαπραγματευτικό ρόλο των εταιριών που τα παράγουν και ταυτόχρονα απαγορεύει στα κράτη να χρησιμοποιήσουν άλλα επιχειρήματα εκτός από τα κοινωνικο-οικονομικά, πχ δεν θα μπορούν να επικαλεσθούν τις ανεξάρτητες επιστημονικές μελέτες που αναδεικνύουν επικινδυνότητα των Γ Τ Ο.

Κύριε Μανιάτη, καταφέρατε να εισάγετε στην τροπολογία κάποια από τα πάγια αιτήματα των εταιριών που προωθούν τα «μεταλλαγμένα» . Ας αναιρέσετε τουλάχιστον αυτή τη ζημιά στο Συμβούλιο υπουργών Περιβάλλοντος που θα συζητήσει την έγκριση της τροπολογίας σας στις 12 Ιουνίου.

Βοηθήστε μας να είμαστε περήφανοι για την Ελλάδα.

Παναγιώτης Σαϊνατούδης, συντονιστής

Εναλλακτική Κοινότητα Πελίτι

Ηλεκτρονική ενημέρωση

Εγγραφή

Πατώντας ΟΚ θα εγγραφείτε αυτόματα στην κεντρική ενημέρωση. Εάν θέλετε να έχετε και τοπική ενημέρωση, επιλέξτε πιο κάτω. (τμηματικά θα δημιουργήσουμε και άλλες τοπικές λίστες)
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον! Σύντομα θα λάβετε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε μπορείτε να σταματήσετε να παίρνετε ενημερώσεις από το Πελίτι.

Η "Κοινότητα Πελίτι" στο

f

Το κανάλι του Πελίτι στο

YouTube