Αναζήτηση

Συνταγή για κριτσίνια

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

1 σακουλάκι ηλιόσπορους (200γρ περίπου)
λίγο αλάτι
1,5 κουταλάκι μπέικιν
1 ποτήρι του νερού κρασί άσπρο
1/2 ποτήρι λάδι ελιάς
1/2 ποτήρι καλαμποκέλαιο
2-3 κουταλιές ζάχαρη
1 κιλό αλεύρι περίπου

ανακατεύω όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι.

Σστο τέλος βάζω το αλεύρι  μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη να πλάθεται.

Τα ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Καλή σας επιτυχία

Νηστίσιμη Μηλόπιτα

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

Υλικά:

3 φλιτζάνια αλεύρι

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 φλιτζάνι σπορέλαιο

1/2 χυμό πορτοκάλι

1/2 φλιτζάνι καρύδια

5-6 μήλα κομματάκια

1 κουταλιά σούπας σόδα

1 κουταλιά σούπας κανέλα

προαιρετικά: γαρύφαλλο και σταφίδες.

3 κουταλιές της σούπας χαρουπάλευρο, προαιρετικά (αν βάλετε χαρουπάλευρο θα αυξήσετε την ποσότητα του χυμού σε ένα φλιτζάνι).

Εκτέλεση:

Βάζω σε κατσαρόλα τη ζάχαρη με τα μήλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη (σε χαμηλή φωτιά), στο τέλος ρίχνω το λάδι και λίγο λικέρ αν μου αρέσει.

Σε μπολ ρίχνω τα στεγνά υλικά, τ' ανακατεύω και τα ρίχνω στο μίγμα της κατσαρόλας. Διαλύω τη σόδα στο πορτοκαλόζουμο και το ρίχνω στο μίγμα.

Βάζω μια λαδόκολλα σε μικρό ταψάκι, ρίχνω το μίγμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνω στους 180 C για 45 λεπτά ακριβώς.

Φάβα Σαντορίνης

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

Μια κλασική συνταγή της κ. Λογοθέτη Σταυρούλας από τη Βλυχάδα Σαντορίνης.

1 μικρό κρεμμύδι,

1 ποτήρι φάβα,

4 ποτήρια νερό,

αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο.

Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Όταν χυλώσει τη σερβίρουμε με λάδι και αν θέλουμε ωμό κρεμμύδι, κάπαρι και λεμόνι.

Salt of herbs

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

Materials

  • 50g. coriander (5 tbsp.).
  • 10 g fennel (1 tsp. Soup.)
  • 10g sesame (1 tsp. Soup.)
  • 10 g linseed (1 tsp. Soup.)
  • 50 g mustard yellow (3 tbsp.).
  • 10 g oregano (3 tbsp.).
  • 10g thyme (3 tbsp.).
  • 10 g of thyme (3 tbsp.).
  • 5 g rosemary (1 tsp. Soup.)
  • 10 g dill seeds (3 tbsp.).
  • 10 g mint (3 tbsp.).
  • 10 g black pepper (1 tsp. Soup.)
  • 100 g salt *(4 tbsp.).

Mix these herbs in their rough form and grind a little pre-meal to be freshly ground.

This salt contains all acids and trace elements, all vitamins (except for B12, C) all of the unsaturated fatty acids and all amino acids.
Also has antibacterial and antifungal properties and helps to regulate the intestinal flora.
(*) In unsalted diet can omit salt.

Source: "Recipes for light and healthy meals» John Al. Papagiannopoulos

Ηλεκτρονική ενημέρωση

Εγγραφή

Πατώντας ΟΚ θα εγγραφείτε αυτόματα στην κεντρική ενημέρωση. Εάν θέλετε να έχετε και τοπική ενημέρωση, επιλέξτε πιο κάτω. (τμηματικά θα δημιουργήσουμε και άλλες τοπικές λίστες)
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον! Σύντομα θα λάβετε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε μπορείτε να σταματήσετε να παίρνετε ενημερώσεις από το Πελίτι.

Η "Κοινότητα Πελίτι" στο

f

Το κανάλι του Πελίτι στο

YouTube