Αναζήτηση

Η 16η Πανελλαδική ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση από: Άρης Παύλος στις: .

ηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη

Η 16η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Παραδοσιακών Ποικιλιών του Πελίτι, ταξίδεψε στην 29η ανθοκομική έκθεση του Δήμου Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη.

Την Κυριακή 8 Μαΐου 2016, μετά την Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Παραδοσιακών Ποικιλιών στο Παρανέστι της Δράμας, οι άνθρωποι του Πελίτι, του Παγκόσμιου Κινήματος για την Ελευθερία των Σπόρων (Seed Freedom http://seedfreedom.info/ ) και του κινήματος Navdanya http://www.navdanya.org/ συμμετείχαν στην ανθοκομική έκθεση του Δήμου Καλαμαριάς, στην πλαζ της Αρετσούς. 

Η ανταπόκριση των επισκεπτών της έκθεσης ήταν εντυπωσιακή και η δωρεάν διανομή σπόρων παραδοσιακών ποικιλιών ξεκίνησε το πρωί και συνεχίστηκε μέχρι αργά το μεσημέρι,με την ομάδα της Θεασσαλονίκης να έχει προετοιμάσει την εκδήλωση. 
Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν ομιλίες και συζήτηση, την οποία συντόνισε ο Παναγιώτης Σαϊνατούδης (εμπνευστής και γενικός συντονιστής του Πελίτι) και θέματα:
• Δικαστήριο της Κοινωνίας των Πολιτών κατά της Monsanto στη Χάγη http://www.peliti.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=820%3A2016-04-13-12-51-38&catid=21%3Aplaisio&Itemid=18&lang=el και Συνέλευση των Πολιτών – Χάγη, 14-16 Οκτωβρίου 2016 (Ruchi Shroff, συντονίστρια του Seed Freedom και εκπρόσωπος του Navdanya)
• Νομοθεσία για τη διακίνηση των σπόρων (Βάσω Κανελλοπούλου, υπεύθυνη διεθνών σχέσεων και θεμάτων νομοθεσίας του Πελίτι)
• Βιολογική Γεωργία σήμερα (Χρυσούλα Σκορδίτη, Πρόεδρος της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Β.Ελλάδος). 
Το κοινό συμμετείχε με ενδιαφέρον και ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για υποστήριξη της Δίκης κατά της Monsanto, υπογράφοντας το σχετικό ψήφισμα.

Ηλεκτρονική ενημέρωση

Εγγραφή

Πατώντας ΟΚ θα εγγραφείτε αυτόματα στην κεντρική ενημέρωση. Εάν θέλετε να έχετε και τοπική ενημέρωση, επιλέξτε πιο κάτω. (τμηματικά θα δημιουργήσουμε και άλλες τοπικές λίστες)
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον! Σύντομα θα λάβετε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε μπορείτε να σταματήσετε να παίρνετε ενημερώσεις από το Πελίτι.

Η "Κοινότητα Πελίτι" στο

f

Το κανάλι του Πελίτι στο

YouTube