Αναζήτηση

Γιορτή για την ελευθερία των σπόρων και την ελευθερία της τροφής

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

Το Πελίτι Περατιάς συμμετέχει στις παγκόσμιες δράσεις για την ελευθερία της τροφής και των σπόρων, οργανώνοντας γιορτή την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 στην Πλατεία Παραλίας στη Λευκάδα και ώρα 11.00 -14.00.

Η γιορτή θα περιλαμβάνει παράλληλες δράσεις και εργαστήρια:
παιδικό εικαστικό εργαστήρι με σποροκατασκευές
εργαστήρι κηπουρικής
προβολές
διανομή παραδοσιακών σπόρων εποχιακών κηπευτικών
κοινό τραπέζι: όποιος θέλει μπορεί να φέρει σπιτικό φαγητό για να το μοιραστούμε στο κοινό τραπέζι
λαϊκή συνέλευση για την ελευθερία των σπόρων και της τροφής, στα πλαίσια της συμβολικής δίκης της εταιρείας Μονσάντο

peliti peratias

Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΝΣΑΝΤΟ
Το Πελίτι συμμετέχει στο συμβολικό δικαστήριο για τη Μονσάντο που θα γίνει στη Χάγη από 14-16/9/2016. Η δίκη αυτή, συμβολίζει την άμυνα μας απέναντι στην επιθετική εισβολή που υφίσταται η διατροφική μας ελευθερία από μια μικρή ομάδα πολυεθνικών.
Από την αρχή του 20ου αιώνα η Μονσάντο, εταιρία με έδρα τις ΗΠΑ, έχει αναπτύξει προϊόντα υψηλής τοξικότητας που έχουν αποτελέσει αιτία μόνιμων βλαβών στο περιβάλλον και ασθενειών ή θανάτων για χιλιάδες ανθρώπους, αγνοώντας το ανθρώπινο και περιβαλλοντικό κόστος που προκαλούν τα προϊόντα της και συνεχίζοντας τις καταστροφικές της δραστηριότητες με πιέσεις προς τις ρυθμιστικές αρχές και τις κυβερνήσεις, με καταφυγή σε ψέματα και διαφθορά, με χρηματοδότηση απατηλών ερευνών, με πιέσεις προς τους ανεξάρτητους επιστήμονες με χειραγώγηση του τύπου και των ΜΜΕ.
Ανάμεσα στους όρους αναφοράς του Διεθνούς Δικαστηρίου θα εξετασθεί εάν η Μονσάντο παρεβίασε μέσω των δραστηριοτήτων της το δικαίωμα για ένα ασφαλές, υγιεινό και βιώσιμο περιβάλλον, το δικαίωμα στην τροφή και το δικαίωμα πρόσβασης στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο υγείας και την ελευθερία της επιστημονικής έρευνας, όπως αναγνωρίζονται από τη διεθνή νομοθεσία για τα ανθρώπινα, ατομικά και πολιτικά δικαιώματα. Θα εξετασθεί επίσης εάν είναι συνένοχη στη διεξαγωγή εγκλημάτων πολέμου και εγκλημάτων κατά της βιοποικιλότητας, της κλιματικής αλλαγής, της καταπάτησης κοινών αγαθών και την καταστροφή του περιβάλλοντος.
Η Μονσάντο κατηγορείται μεταξύ άλλων για :
2,4,5 Τ (2,4,5-τριχλωροφαινοξυοξικό οξύ), ένα συστατικό-που περιέχει διοξίνη- του αποφυλλωτικού Agent Orange, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τον αμερικανικό στρατό κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ και συνεχίζει να προκαλεί γενετικές ανωμαλίες και καρκίνο.
RoundUp, το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο ζιζανιοκτόνο στον κόσμο και αιτία του μεγαλύτερου σκανδάλου της σύγχρονης ιστορίας σχετικά με την υγεία και το περιβάλλον.
Δημιουργία του 95% των μεταλλαγμένων παγκοσμίως

TW greek CALL TO ACTION 1 280x140

Campaign MT PA 20160817

Ηλεκτρονική ενημέρωση

Εγγραφή

Πατώντας ΟΚ θα εγγραφείτε αυτόματα στην κεντρική ενημέρωση. Εάν θέλετε να έχετε και τοπική ενημέρωση, επιλέξτε πιο κάτω. (τμηματικά θα δημιουργήσουμε και άλλες τοπικές λίστες)
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον! Σύντομα θα λάβετε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε μπορείτε να σταματήσετε να παίρνετε ενημερώσεις από το Πελίτι.

Η "Κοινότητα Πελίτι" στο

f

Το κανάλι του Πελίτι στο

YouTube