Αναζήτηση

Δημοτικό Σχολείο Σφακιωτών - Πελίτι: παραγωγή σιταριού

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

Το συγκεκριμένο περιβαλλοντικό πρόγραμμα αφορά στον κύκλο του σιταριού, υλοποιήθηκε το σχολικό έτος 2013-2014 Τα παιδιά ακολούθησαν τον κύκλο που χρειάζεται το σιτάρι μέχρι να μας δώσει τους σπόρους του για να καλλιεργηθούν την επόμενη χρονιά. Έσπειραν, θέρισαν, αλώνισαν και διατήρησαν στη δική τους Τράπεζα Σπόρων την παραγωγή τους.

Διατροφική Αυτάρκεια και Ντόπιοι Σπόροι

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

Το πρόγραμμα "Διατροφική Αυτάρκεια και Ντόπιοι Σπόροι" υλοποιείται κάθε χρόνο από το 2012 μέχρι σήμερα, σε συνεργασία με τους υπεύθυνους της Τοπικής Ομάδας του ΠΕΛΙΤΙ Περατιάς, Χαρά Σαΐτη και Κώστα Τσίγκο.

Ήταν μνημείο της φύσης....

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

Ήταν μνημείο της φύσης περισσότερο από 300 χρονών.Έθρεψε με το λάδι γενιές και γενιές.Ποτίστηκε με τον ιδρώτα των απλών ανθρώπων και τους αντάμειψε με το λάδι της.
Τώρα πια στέκει ως μνημείο βαρβαρότητας και ασέβειας. Βαρβαρότητας των καιρών που ζούμε και της ψυχής μας.
Πραγματικά δεν έχω λόγια να περιγράψω το μέγεθος αυτής της ύβρεως.....

Γιορτή για την ελευθερία των σπόρων και την ελευθερία της τροφής

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

Το Πελίτι Περατιάς συμμετέχει στις παγκόσμιες δράσεις για την ελευθερία της τροφής και των σπόρων, οργανώνοντας γιορτή την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 στην Πλατεία Παραλίας στη Λευκάδα και ώρα 11.00 -14.00.

Ηλεκτρονική ενημέρωση

Εγγραφή

Πατώντας ΟΚ θα εγγραφείτε αυτόματα στην κεντρική ενημέρωση. Εάν θέλετε να έχετε και τοπική ενημέρωση, επιλέξτε πιο κάτω. (τμηματικά θα δημιουργήσουμε και άλλες τοπικές λίστες)
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον! Σύντομα θα λάβετε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε μπορείτε να σταματήσετε να παίρνετε ενημερώσεις από το Πελίτι.

Η "Κοινότητα Πελίτι" στο

f

Το κανάλι του Πελίτι στο

YouTube