Αναζήτηση

Πελίτι Βουλγαρίας

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

Αγαπητοί φίλοι με μεγάλη μας χαρά θέλουμε να σας ανακοινώσουμε ότι από σήμερα 9 Αυγούστου 2014 ανοίγει η πρώτη ομάδα του Πελίτι εκτός συνόρων στη γειτονική Βουλγαρία.

Συντονίστρια της ομάδας είναι η Zdravka Hristova (Ζτράφκα Χρίστοβα). Η Zdravka γνώρισε ως εθελόντρια το Πελίτι το 2012. Από τότε δημιουργήθηκε μια στενή σχέση και μια σχέση φιλίας.

Από το χειμώνα του 2013 είχαμε μιλήσει για τη δημιουργία μιας ομάδας στη Βουλγαρία. Ο καιρός έφερε την ωριμότητα και πάρθηκε η απόφαση να ανοίξει η ομάδα στη Βουλγαρία που είναι η πρώτη ομάδα σε άλλη χώρα, σηματοδοτώντας έτσι μια νέα σελίδα στην ιστορία του Πελίτι.

Ευχόμαστε καλή αρχή στη Zdravka και στους υπόλοιπους φίλους μας στη Βουλγαρία για το μεγάλο ταξίδι που ξεκινάνε.

Ο δρόμος του Πελίτι θα φέρει πολλά δώρα δύσκολα και ευχάριστα, θα είμαστε μαζί σας σε αυτό το ταξίδι. Η ομάδα ανοίγει σε μια πολύ σημαντική χρονική στιγμή για τη Βουλγαρία μια που και εκεί η γεωργική βιοποικιλότητα δέχεται πολλές πιέσεις. Η Βουλγαρία επίσης είναι μια πολύ πλούσια χώρα όσο αφορά τη γεωργική της ιστορία. Λόγω της οικονομικής κατάστασης είναι πολλοί οι αγρότες που συνεχίζουν να καλλιεργούν παραδοσιακές ποικιλίες. Η ομάδα έχει να παίξει ένα πολύ σημαντικό ρόλο μια που στη χώρα δεν υπάρχουν άλλες ομάδες που να έχουν ως βασικό τους θέμα τη διατήρηση των παραδοσιακών ποικιλιών.

Από το 2012 και μετά που ήρθε η Zdravka στη 12η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών, άνοιξε το δρόμο και για πολλούς ακόμη Βούλγαρους να επισκεφτούν τη γιορτή και να εμπνευστούν από αυτή.

Μάλιστα στη χρονιά που μας πέρασε οργανώθηκε και η πρώτη ανταλλαγή σπόρων στη Βουλγαρία από την «Πράσινη ομάδα Βουλγαρίας» εμπνευσμένη από τη γιορτή του Πελίτι.

Καλό δρόμο

Με αγάπη και φως για το Πελίτι

Παναγιώτης Σαϊνατούδης

Δύο λόγια για τη Zdravka

Η Zdravka γεννήθηκε το 1978 στη Σόφια της Βουλγαρίας. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο πανεπιστήμιο της Σόφιας. Εργάζεται ως μεταφράστρια και καθηγήτρια Ελληνικών. Δραστηριοποιείτε σε θέματα οικολογίας στη Βουλγαρία και είναι μέλος της Πράσινης Ομάδας Βουλγαρίας.

 

 

Ηλεκτρονική ενημέρωση

Εγγραφή

Πατώντας ΟΚ θα εγγραφείτε αυτόματα στην κεντρική ενημέρωση. Εάν θέλετε να έχετε και τοπική ενημέρωση, επιλέξτε πιο κάτω. (τμηματικά θα δημιουργήσουμε και άλλες τοπικές λίστες)
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον! Σύντομα θα λάβετε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε μπορείτε να σταματήσετε να παίρνετε ενημερώσεις από το Πελίτι.

Η "Κοινότητα Πελίτι" στο

f

Το κανάλι του Πελίτι στο

YouTube