Αναζήτηση

Συνάντηση με τον Παναγιώτη Σαϊνατούδη στις 25-6-13

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Φιλιππής στις: .

P1110610

Πραγματοποιήθηκε εχθές η συνάντηση με τον Παναγιώτη Σαϊνατούδη και ορίστηκαν οι επόμενες δράσεις της ομάδας του Πελίτι στη Μήλο.

 

Η συνάντηση έγινε στο προαύλιο της Πλακιώτικης Ένωσης στον ναό του Αγίου Χαραλάμπους στις Πλάκες Μήλου.

 

P1110609

Ανοικτή συνάντηση-συζήτηση στις 25-6-2013

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Φιλιππής στις: .

Ανοιχτή συνάντηση- συζήτηση με τον ιδρυτή του Πελίτι Παναγιώτη Σαϊνατούδη.


Σήμερα το βράδυ στις 9 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνάντηση για κάθε ενδιαφερόμενο, που θέλει να ενημερωθεί για το Πελίτι και θα ακολουθήσει συζήτηση.
Το ιδιαίτερο στοιχείο της αποψινής συνάντησης, είναι ότι η ενημέρωση θα γίνει από τον Παναγιώτη Σαϊνατούδη, τον εμπνευστή και ιδρυτή του Πελίτι, ο οποίος βρίσκεται για λίγες μέρες στο νησί μας.
Υπενθυμίζουμε ότι εδώ και λίγο καιρό, έχει συσταθεί και τοπική ομάδα Πελίτι της Μήλου και η σημερινή θα είναι μόλις η δεύτερη συνάντησή μας.
Μη χάσετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τον άνθρωπο που έχει προσφέρει τόσα πολλά στη διατήρηση της βιοποικιλότητας φυτών και ζώων, στην Ελλάδα.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στον υπαίθριο χώρο του Αγίου Χαραλάμπου, στις Πλάκες.

Ίδρυση Τοπικής Ομάδας Πελίτι στη Μήλο

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

Ίδρυση Τοπικής Ομάδας Πελίτι στη Μήλο

Το Πελίτι είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, εγκεκριμένη από το πρωτοδικείο της Δράμας και έχει ως βασικούς στόχους τη συλλογή, διατήρηση και διάδοση των ντόπιων ποικιλιών φυτών και ζώων, την ανταλλαγή αγαθών και υπηρεσιών χωρίς τη μεσολάβηση του χρήματος και τη δημιουργία μιας εναλλακτικής κοινότητας με κύριο άξονα τη διατήρηση των ντόπιων ποικιλιών.

Το Πελίτι ξεκίνησε από τον Παναγιώτη Σαϊνατούδη το 1995. Το 2009 ο Παναγιώτης Σαϊνατούδης τιμήθηκε ως φύλακας της βιοποικιλότητας της Μεσογείου, ενώ τον ίδιο χρόνο το Πελίτι απόκτησε τη δική του γη στο Μεσοχώρι Παρανεστίου, όπου και βρίσκεται σήμερα η έδρα του. Έχει 11 τοπικές ομάδες σε διάφορες περιοχές της χώρας και αγκαλιάζει πολλούς και μάλιστα διαφορετικούς ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Η ομάδα της Μήλου θα είναι η 12η τοπική ομάδα του Πελίτι.

Το Πελίτι έχει την δυνατότητα να δίνει μικρές ποσότητες σπόρων σε καλλιεργητές. Οι σπόροι αυτοί είναι αβελτίωτες ποικιλίες και δίνονται δωρεάν. Από το 1995 ως σήμερα, το Πελίτι έχει διανείμει πάνω από 2000 ποικιλίες λαχανικών, σιτηρών, κ.λ.π, σε περισσότερους από 120.000 ερασιτέχνες και επαγγελματίες καλλιεργητές.

Το Μάρτιο του 1999, το Πελίτι οργάνωσε την πρώτη συνάντηση ανταλλαγής ντόπιων ποικιλιών, στην Κάρπη του νομού Κιλκίς. Αυτή η πρώτη συνάντηση μετεξελίψθηκε στην Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών. Το Σάββατο 11 Μαΐου του 2013 θα πραγματοποιηθεί η 13η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών στη γη του Πελίτι, στο Μεσοχώρι του Δήμου Παρανεστίου στο Ν. Δράμας.

Πρωταρχικός στόχος της ομάδας ση Μήλο, θα είναι η συλλογή, διατήρηση και καλλιέργεια των ντόπιων σπόρων της Μήλου, με ιδιαίτερη έμφαση στους ξερικούς σπόρους, οι οποίοι είναι μια πολύτιμη κληρονομιά για το νησί, αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα.

Τέλος, θα δοθεί έμφαση στην προώθηση της οικολογικής γεωργίας, των βιοκαλλιεργειών, της φυσικής καλλιέργειας, της παραδοσιακής καλλιέργειας και γενικά των μεθόδων που είναι φιλικές στο περιβάλλον.

Κώστας Συμεωνίδης

Υπεύθυνος Τοπικής Ομάδας Πελίτι Μήλου

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2287028144 και 6972881172

Τοπική ομάδα του Πελίτι στη Μήλο

Δημοσίευση από: Πασχαλία Μπόσκου στις: .

Δημιουργία Τοπικής Ομάδας Μήλου

 

Ο κύκλος του Πελίτι διευρύνεται, μοιάζει με μια αγκαλιά που διαρκώς μεγαλώνει και χωράει όλο και περισσότερους ανθρώπους. Έχουμε τη χαρά να σας γνωστοποιήσουμε οτι μια καινούρια τοπική Ομάδα του Πελίτι δημιουργήθηκε στη Μήλο τον Απρίλιο του 2013  με συντονιστή τον κύριο Κώστα Συμεωνίδη.

Τρόποι επικοινωνίας:

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλέφωνο: 6972881172

Ηλεκτρονική ενημέρωση

Εγγραφή

Πατώντας ΟΚ θα εγγραφείτε αυτόματα στην κεντρική ενημέρωση. Εάν θέλετε να έχετε και τοπική ενημέρωση, επιλέξτε πιο κάτω. (τμηματικά θα δημιουργήσουμε και άλλες τοπικές λίστες)
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον! Σύντομα θα λάβετε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε μπορείτε να σταματήσετε να παίρνετε ενημερώσεις από το Πελίτι.

Η "Κοινότητα Πελίτι" στο

f

Το κανάλι του Πελίτι στο

YouTube