Αναζήτηση

Τα "σπόρια" της Λήμνου

Δημοσίευση από: 'Αννα Τοσούνογλου στις: .

Εμείς τα "σπόρια" της Λήμνου με μεγάλη μας χαρά βλέπουμε ότι το μήνυμά μας για τους παραδοσιακούς σπόρους και τις ντόπιες ποικιλίες έχει αρχίσει να γίνεται γνωστό στο νησί μας. Έχουμε πολλά αιτήματα για σπόρους από τους συντοπίτες μας αλλά και από ενδιαφερόμενους εκτός Λήμνου. Στέλνουμε ταχυδρομικά ό,τι μπορούμε από την τράπεζα σπόρων που έχουμε σε γνωστούς, φίλους και αγνώστους (φίλους) και τους προτρέπουμε να κρατήσουν τους δικούς τους σπόρους για την επόμενη χρονιά.

Έχουμε ετοιμάσει σπορείο και προγραμματίζουμε να μοιράσουμε φυτά στον κόσμο μόλις τα σπορόφυτά μας είναι έτοιμα. 

Μέσα στις προσπάθειές μας είναι η ενημέρωση των ανθρώπων και η στροφή μας προς πιο φιλικούς και παραδοσιακούς τρόπους παραγωγής της τροφής μας. Επιθυμία μας είναι να βοηθήσουμε τους αγρότες μας να καταλάβουν ότι οι συμβατικές καλλιέργειες , η χρήση υβριδίων, χημικών λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων μπορεί να αποφέρουν κάποιο κέρδος προς αυτούς αλλά δεν προσφέρουν ποιοτική τροφή, κάτι που ο καταναλωτής πλέον το γνωρίζει και το αναζητεί. Η αλλαγή της νοοτροπίας των αγροτών είναι μια μακροχρόνια, δύσκολη αλλά αναγκαία προσπάθεια. 

Παράλληλα προσπαθούμε να ανακαλύψουμε και να προωθήσουμε τρόπους παραγωγής που θα κάνουν χαρούμενο τον παραγωγό αλλά και τον καταναλωτή. 

Και φυσικά όλα ξεκινάνε από τον δικό μας κήπο!

 

 

Ηλεκτρονική ενημέρωση

Εγγραφή

Πατώντας ΟΚ θα εγγραφείτε αυτόματα στην κεντρική ενημέρωση. Εάν θέλετε να έχετε και τοπική ενημέρωση, επιλέξτε πιο κάτω. (τμηματικά θα δημιουργήσουμε και άλλες τοπικές λίστες)
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον! Σύντομα θα λάβετε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε μπορείτε να σταματήσετε να παίρνετε ενημερώσεις από το Πελίτι.

Η "Κοινότητα Πελίτι" στο

f

Το κανάλι του Πελίτι στο

YouTube