Αναζήτηση

Λαχανόκηποι του Πελίτι στη Κομοτηνή

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

Πριν πέντε χρόνια περίπου το 2012 ξεκίνησε από το Πελίτι Κομοτηνής μια νέα δράση. ‘Ενας ιδιώτης πρόσφερε το χωράφι του για καλλιέργεια δωρεάν.   Μαζεύτηκε μια ομάδα ανθρώπων από το Πελίτι Κομοτηνής που δεν είχαν γη και πήραν το χωράφι και εργάστηκαν μαζί στο να δημιουργήσουν τον πρώτο αστικό – κοινωνικό λαχανόκηπο του Πελίτι,

Μπουμπουνιέρες με φακελάκια σπόρων από το Πελίτι

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016, ο Κώστας και η Σίσση ένωσαν τις ζωές τους με το μυστήριο του γάμου Ο Κώστας και η Σίσση είναι εθελοντές του Πελίτι Κομοτηνής εδώ και πολλά χρόνια.

Επίσκεψη στο κτήμα του Νίκου Δομπάζη και της Ντίνας Χρήστου στην Κομοτηνή.

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016, έχουμε έρθει στην Κομοτηνή για το γάμο του Κώστα και της Σίσσης δυο φίλων και εθελοντών του Πελίτι. Φιλοξενούμαστε στο σπίτι του Νίκου Δομπάζη και της Ντίνας Χρήστου.

Με το Νίκο γνωριστήκαμε το 2000 μέσα από το πρόγραμμα «σποράκι πηγή ζωής» που υλοποιούσε στο σχολείο του, εγώ τότε ζούσα στα πομακοχώρια της Ροδόπης στο Σουμάκ. Από την πρώτη γνωριμία μας και μετά κάναμε πάρα πολλά πράγματα μαζί. Έχουμε χρόνια να έρθουμε στην Κομοτηνή και χαιρόμαστε πολύ που μας δόθηκε η ευκαιρία να κάνουμε αυτό το ταξίδι.

Παρασκευή 21 Οκτ. 2016 στις 20:00 πρόσκληση για συζήτηση

Δημοσίευση από: Βίλη Κουτσογιάννη στις: .

Η Ομάδα Πελίτι Κομοτηνής διοργανώνει συζήτηση για τη διατροφή μας και τα δηλητήρια που ρίχνονται στη γη.

Η τοπική Ομάδα του Πελίτι Κομοτηνής σας προσκαλεί στην Πολιτιστική Κίνηση Ν. Ροδόπης (Φιλίππου 31, δίπλα στο 3ο Λύκειο) την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 8:00 μ.μ. σε μια εκδήλωση - συζήτηση με θέμα τη διατροφή μας και τα δηλητήρια που ρίχνονται στη γη.

Θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για τη συμβολική δίκη κατά της Μονσάντο που πραγματοποιήθηκε 14 -16/10 στη Χάγη της Ολλανδίας.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι γεωπόνοι Ευάγγελος Μακρής για τη βελτίωση του εδάφους με Ενεργούς Μικροοργανισμούς και Κωνσταντίνος Μπούντας για την εξέλιξη της τροφής μας.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα μοιραστούν σπόροι από : μεγάλη ντομάτα Άνω Βυρσίνης, μελιτζάνα πράσινη, πιπεριά κέρατο, ξυλάγγουρο (ατζούρι), μαρούλι, πλατύφυλλο βασιλικό, καλέντουλα, ρόκα, πεπόνι Βραγιάς και μαϊντανό.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για πληροφορίες :Δομπάζης Νίκος, συντονιστής Πελίτι Κομοτηνής 6944 284612, 6907 337101

Το Πελίτι στην Πτολεμαΐδα

Δημοσίευση από: Γρηγόρης Τσουφουλίδης στις: .

Το Πελίτι Ν. Κοζάνης σας καλεί με χαρά στην Ανοιχτή Εκδήλωση για τους Παραδοσιακούς Σπόρους, το Σάββατο, 02 Απριλίου 2016 στο Παλιό Πάρκο Πτολεμαΐδας.

Από τις 11 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι, θα σας περιμένουμε να

Ηλεκτρονική ενημέρωση

Εγγραφή

Πατώντας ΟΚ θα εγγραφείτε αυτόματα στην κεντρική ενημέρωση. Εάν θέλετε να έχετε και τοπική ενημέρωση, επιλέξτε πιο κάτω. (τμηματικά θα δημιουργήσουμε και άλλες τοπικές λίστες)
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον! Σύντομα θα λάβετε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε μπορείτε να σταματήσετε να παίρνετε ενημερώσεις από το Πελίτι.

Η "Κοινότητα Πελίτι" στο

f

Το κανάλι του Πελίτι στο

YouTube