Αναζήτηση

Στη 16η εκδήλωσή μας όλα κύλησαν πολύ ήρεμα

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

"Στη 16η εκδήλωσή μας όλα κύλησαν πολύ ήρεμα. Οι μαθήτριες του 9ου δημοτικού σχολείου Κομοτηνής έδειξαν πώς παίρνουμε σπόρους από ντομάτες. Το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν μεγάλο και είπαμε και για τις μελιτζάνες, πιπεριές, αγγούρι, πεπόνι κ.α . Οι καλλιεργητές περίμεναν υπομονετικά τη σειρά τους και ήταν πολλοί όπως κάθε χρόνο. Μαθητές από πολλά σχολεία έφεραν τα φυτά που έσπειραν και τα μοίρασαν με μεγάλη χαρά". Νίκος Δομπάζης συντονιστής του Πελίτι Κομοτηνής.

16η εκδήλωση για τις παραδοσιακές ποικιλίες στην πόλη της Κομοτηνής.

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κομοτηνή 5.4.2017

Το Σάββατο 8 Απριλίου 2017 και ώρα 17.00 η Εναλλακτική Κοινότητα Πελίτι (τοπική ομάδα Κομοτηνής), η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης και τα Δημοτικά Σχολεία 9ο, 2ο, 4ο, 6ο, 10ο, 11ο, Ν. Καλλίστης, Φαναρίου, Διαπολιτισμικό Ιάσμου, τα Νηπιαγωγεία 9ο ,Κοσμίου και Κάλχα, τα Μειονοτικά Σχολεία 1ο, 2ο, 3ο, 4ο Κομοτηνής, Δοκού, Πελεκητής, Κύμης & Οργάνης, το Γυμνάσιο Σαπών και το ΕΕΕΕΚ Κομοτηνής διοργανώνουν την 16η εκδήλωση για τις παραδοσιακές ποικιλίες στην πόλη της Κομοτηνής.

Λαχανόκηποι του Πελίτι στη Κομοτηνή

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

Πριν πέντε χρόνια περίπου το 2012 ξεκίνησε από το Πελίτι Κομοτηνής μια νέα δράση. ‘Ενας ιδιώτης πρόσφερε το χωράφι του για καλλιέργεια δωρεάν.   Μαζεύτηκε μια ομάδα ανθρώπων από το Πελίτι Κομοτηνής που δεν είχαν γη και πήραν το χωράφι και εργάστηκαν μαζί στο να δημιουργήσουν τον πρώτο αστικό – κοινωνικό λαχανόκηπο του Πελίτι,

Μπουμπουνιέρες με φακελάκια σπόρων από το Πελίτι

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016, ο Κώστας και η Σίσση ένωσαν τις ζωές τους με το μυστήριο του γάμου Ο Κώστας και η Σίσση είναι εθελοντές του Πελίτι Κομοτηνής εδώ και πολλά χρόνια.

Επίσκεψη στο κτήμα του Νίκου Δομπάζη και της Ντίνας Χρήστου στην Κομοτηνή.

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016, έχουμε έρθει στην Κομοτηνή για το γάμο του Κώστα και της Σίσσης δυο φίλων και εθελοντών του Πελίτι. Φιλοξενούμαστε στο σπίτι του Νίκου Δομπάζη και της Ντίνας Χρήστου.

Με το Νίκο γνωριστήκαμε το 2000 μέσα από το πρόγραμμα «σποράκι πηγή ζωής» που υλοποιούσε στο σχολείο του, εγώ τότε ζούσα στα πομακοχώρια της Ροδόπης στο Σουμάκ. Από την πρώτη γνωριμία μας και μετά κάναμε πάρα πολλά πράγματα μαζί. Έχουμε χρόνια να έρθουμε στην Κομοτηνή και χαιρόμαστε πολύ που μας δόθηκε η ευκαιρία να κάνουμε αυτό το ταξίδι.

Ηλεκτρονική ενημέρωση

Εγγραφή

Πατώντας ΟΚ θα εγγραφείτε αυτόματα στην κεντρική ενημέρωση. Εάν θέλετε να έχετε και τοπική ενημέρωση, επιλέξτε πιο κάτω. (τμηματικά θα δημιουργήσουμε και άλλες τοπικές λίστες)
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον! Σύντομα θα λάβετε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε μπορείτε να σταματήσετε να παίρνετε ενημερώσεις από το Πελίτι.

Η "Κοινότητα Πελίτι" στο

f

Το κανάλι του Πελίτι στο

YouTube