Αναζήτηση

5η Γιορτή Ανταλλαγής Παραδοσιακών Ποικιλιών

Δημοσίευση από: Νίκος Ανδριανάκης στις: .

5η Γιορτή Ανταλλαγής Παραδοσιακών Ποικιλιών

Η 5η Γιορτή Ανταλλαγής Παραδοσιακών Ποικιλιών πραγματοποιήθηκε φέτος από τις 8­-10 Απριλίου στο Ηράκλειο και τον Πύργο Αρχανών Αστερουσίων με την ιδιαίτερη παρουσία του Pierre Rabhi, εκφραστή της Αγροοικολογίας από τη Γαλλία και του Παναγιώτη Σαϊνατούδη, εμπνευστή και ιδρυτή της Εναλλακτικής Κοινότητας Πελίτι οι οποίοι μοιράστηκαν μαζί μας τη σημαντική εμπειρία τους στη Διάσωση και Διάδοση των Παραδοσιακών Ποικιλιών, την αξία της λιτής αφθονίας, της αυτονομίας, του σεβασμούστη φύση και τον άνθρωπο.

 

Γνωρίσαμε επίσης τις βασικές αρχές και πρακτικές εφαρμογής της Αγροοικολογίας στη διατήρηση των σπόρων και τη φυτοπροστασία.

Σημαντικό ήταν και το μάθημα της συνεργασίας για την επιτυχή διεξαγωγή της γιορτής.

Mε τη βοήθεια και υποστήριξη:

Των Τοπικών Φορέων, Δήμου Αρχανών­Αστερουσίων, Δήμου Ηρακλείου, ΤΕΙ Κρήτης

Των Πολιτιστικών Συλλόγων: Πύργου, Χάρακα, Παρανύμφων, Δωρακίου

Του Δημοτικού Σχολείου Πύργου

Των ομάδων που δραστηριοποιούνται στην Κρήτη για την Διάδοση και Διατήρηση τωνΠαραδοσιακών Ποικιλιών: Σπορίτες, Διασπορείς, Κιβωτός Σπόρων

Της Οικολογικής Παρέμβασης Ηρακλείου και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Συλλογικοτήτων που προάγουν την κοινωνική ωφέλεια και την τοπική ανάπτυξη μέσω παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών: ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ "Από Κοινού", ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ

"Επτάστικτος", ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. "Μελίτακες",

Το τμήμα Ερυθρού Σταυρού Ηρακλείου

Πολλών εθελοντών από την περιοχή αλλά και τη Γαλλία, επαγγελματιών της περιοχής, παραγωγών τοπικών προϊόντων και Μουσικών,

Συμβάλλαμε όλοι στην υλοποίηση της γιορτής αυτής και στην πρακτική εφαρμογή της έννοιας της συνεργατικότητας και ομαδικής εργασίας ως μέσα επίτευξης κάθε κοινωνικού σκοπού.

 

Ευχαριστούμε,

Τοπική Ομάδα Πελίτι Ηρακλείου

 

 

 

 

 

1

 

 

 

203456891011

Ηλεκτρονική ενημέρωση

Εγγραφή

Πατώντας ΟΚ θα εγγραφείτε αυτόματα στην κεντρική ενημέρωση. Εάν θέλετε να έχετε και τοπική ενημέρωση, επιλέξτε πιο κάτω. (τμηματικά θα δημιουργήσουμε και άλλες τοπικές λίστες)
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον! Σύντομα θα λάβετε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε μπορείτε να σταματήσετε να παίρνετε ενημερώσεις από το Πελίτι.

Η "Κοινότητα Πελίτι" στο

f

Το κανάλι του Πελίτι στο

YouTube