Αναζήτηση

Βιογραφικό του Pierre Rabhi

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

 Αγρότης, συγγραφέας και διανοητής , Γάλλος με ρίζες από το Αλγέρι, ο Pierre Rabhi είναι από τους πρωτοπόρους της οικολογικής γεωργίας στη Γαλλία. Υπερασπίζεται ένα είδος κοινωνίας που λειτουργεί με σεβασμό στον άνθρωπο και τη φύση και υποστηρίζει την ανάπτυξη γεωργικών πρακτικών προσβάσιμων σε όλους, και κυρίως στους πιο ανήμπορους, διατηρώντας πάντα τη διατροφική κληρονομιά.

1498 pierre-rabhi 440x260Aπό το 1981, μεταδίδει την τεχνογνωσία του σε Αφρική, Γαλλία και Ευρώπη προσπαθώντας να ξαναδώσει στον πληθυσμό την διατροφική του αυτάρκεια. Είναι πια αναγνωρισμένος διεθνώς ως ειδικός διατροφικής ασφάλειας και έχει συμμετάσχει στη διαμόρφωση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για την καταπολέμηση της ερημοποίησης.

Ο Pierre Rabhi καλεί για μια «εξέγερση των συνειδήσεων» για να ενωθεί η ανθρωπότητα για το καλύτερο και να σταματήσει να μετατρέπει αυτόν τον πλανήτη-παράδεισο σε μία κόλαση βασάνων και καταστροφών. Δεδομένης της αποτυχίας της γενικότερης κατάστασης της ανθρωπότητας και των σημαντικών ζημιών που έχουν ήδη προκληθεί στη Φύση, μας καλεί να φύγουμε από τον μύθο της αόριστης ανάπτυξης και να συνειδητοποιήσουμε τη ζωτική σημασία της τροφού-γης και να εγκαινιάσουμε μια νέα ηθικη ζωής προς την «ευτυχισμένη νηφαλιότητα».

Ο Pierre Rabhi αποτέλεσε την αφετηρία πολλών δομών που δημιουργήθηκαν είτε με πρωτοβουλία του είτε από τις ιδέες του: τέτοιες είναι η οργάνωση «Γη και Ανθρωπισμός» (παλαιότερα ονομαζόταν Φίλοι του Pierre Rabhi), το κίνημα «Όαση σε όλους τους Τόπους», το αγροοικολογικό κέντρο «Les Amanins», την παιδική φάρμα «Hameauxdes Buis» και πιο πρόσφατα το Κίνημα Κολιμπρί. Έχει προσκληθεί σε πολυάριθμα συνέδρια σε όλον τον κόσμο και έχει δημοσιοποιήσει πάνω από δεκαπέντε βιβλία, συμπεριλαμβανομένου του τελευταίου «Ως την ευτυχισμένη νηφαλιότητα», και ακόμα «Pierre Rabhi, ο σπορέας της ελπίδας-συνέντευξη στον Olivier le Naire».

«Με τα ίδια του τα χέρια ο Pierre Rabhi έχει μεταδώσει τη ζωή στην άμμο της ερήμου. Αυτός ο πολύ απλά άγιος άνθρωπος , με πνεύμα απλό και καθαρό, του οποίου η ποιητική γλώσσα αποκαλύπτει ένα φλογερό πάθος, έχει γονιμοποιήσει τις σκονισμένες γαίες με τον ιδρώτα του, και με τη δουλειά του αποκαθιστά την αλυσίδα της ζωής που εμείς διακόπτουμε συνεχώς». Yehudi Menuhin

Ηλεκτρονική ενημέρωση

Εγγραφή

Πατώντας ΟΚ θα εγγραφείτε αυτόματα στην κεντρική ενημέρωση. Εάν θέλετε να έχετε και τοπική ενημέρωση, επιλέξτε πιο κάτω. (τμηματικά θα δημιουργήσουμε και άλλες τοπικές λίστες)
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον! Σύντομα θα λάβετε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε μπορείτε να σταματήσετε να παίρνετε ενημερώσεις από το Πελίτι.

Η "Κοινότητα Πελίτι" στο

f

Το κανάλι του Πελίτι στο

YouTube