Αναζήτηση

Πεζοπορική-Βοτανολογική εξερεύνηση της Όθρης

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Λυπημένος στις: .

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Εκτός από τη διαφύλαξη των ντόπιων σπόρων το Πελίτι έχει κι άλλες περιβαλλοντικές ανησυχίες και ενδιαφέροντα.

Προτείνουμε λοιπόν τη δεύτερη «απόδραση» κοντά στη φύση, με μια πεζοπορική- βοτανολογική εξερεύνηση του δικού μας βουνού, της Όθρης.

 Αναλυτικότερα λοιπόν, την Κυριακή 6/7/14 στις 7.00 το πρωί ξεκιναμε από το παρκάκι μπροστά στο 3ο δημοτικό σχολείο,

με ιδιωτικά μέσα, για μια ήπια από πεζοπορική άποψη διαδρομή στην περιοχή της Όθρης και επιστροφή

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω το ενδιαφέρον μας δεν είναι αποκλειστικά η πεζοπορία αλλά και η γνωριμία με τα βότανα του βουνού μας «στην πράξη». Από αυτή την επιλογή θα καθοριστεί ο ρυθμός και η στόχευση της βόλτας μας που από άποψη διάρκειας προβλέπεται να ξεπεράσει το 4ωρο.

 Ξεναγός μας στη χώρα των βοτάνων θα είναι και πάλη ο φαρμακοποιός Χρήστος Δεληστάθης που αποδέχτηκε την «πρόκληση» να μας μυήση στα μυστικά των βοτάνων αλλά και στον τρόπο συλλογής τους, με σεβασμό και λογική.[ Ίσως κάτι έχετε υπ’ όψη για τον τρόπο συλλογής του «άγριου» τσαγιού τα τελευταία χρόνια, που συνίσταται στο τρίπτυχο : άρπαξε, ξερίζωσε και γέμισε το τσουβάλι, τώρα τι θα βρεις να μαζέψεις του χρόνου είναι…. Αλλουνού παπά ευαγγέλιο.]

 Αναγκαίος και απλούστατος εξοπλισμός είναι τα καλά πεζοπορικά παπούτσια, δυο τρία μπλουζάκια, μακρύ κατά προτίμηση παντελόνι, μπουκάλι με νερό, καπέλο και γυαλια ηλίου. Το κολατσιό δεν είναι απαραίτητοαλλά καλό είναι να έχουμε πρόχειρο κάποιο φρούτο ή γλυκό καθώς επίσης χαρτί και μολύβι για σημειώσεις.Η επιστροφή μπορεί κάλλιστα να συνδυαστή με κοινο φαγητό, κουβέντα για βότανα, σπόρους΄μπαξέδια αλλά και για τα επόμενα, από κοινού σχέδια.

 Άμποτε καλά να τα περάσουμε, αλλά για να πάνε όλα καλάχρειάζεται και καλή συνεννόηση για κάθε απορία, για συντονιμό της μετακίνησης.(δεν είναι ανάγκη να πάρει ο καθένας αυτκίνητο, αλλά θα φτιαχτούν παρέες που θα μοιραστούν και τα έξοδα), για όλα αυτά και οτιδήποτε ακόμη προκύψει επικοινωνήστε στα τηλέφωνα:2422025953, 6974374582 και 6939585750, 2422021269

Ηλεκτρονική ενημέρωση

Εγγραφή

Πατώντας ΟΚ θα εγγραφείτε αυτόματα στην κεντρική ενημέρωση. Εάν θέλετε να έχετε και τοπική ενημέρωση, επιλέξτε πιο κάτω. (τμηματικά θα δημιουργήσουμε και άλλες τοπικές λίστες)
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον! Σύντομα θα λάβετε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε μπορείτε να σταματήσετε να παίρνετε ενημερώσεις από το Πελίτι.

Η "Κοινότητα Πελίτι" στο

f

Το κανάλι του Πελίτι στο

YouTube