Αναζήτηση

11η γιορτή σπόρων στην Αίγινα

Δημοσίευση από: Άρης Παύλος στις: .

ποστεριγφςξηφωηEναλλακτική Κοινότητα «Πελίτι»

(Ομάδα Αίγινας)

Στα πλαίσια των πανελλαδικών γιορτών της εναλλακτικής κοινότητας «Πελίτι», www.peliti.gr  για τις ντόπιες ποικιλίες, που διοργανώνονται κάθε Απρίλη, η ομάδα Αίγινας  διοργανώνει για 11η συνεχή χρονιά  τη Γιορτή προσφοράς των παραδοσιακών φυτών την Κυριακή,

24 Απριλίου 2016, 11:00 πμ στον πύργο του Μάρκελλου,

(5΄ από το λιμάνι της Αίγινας).

Η εναλλακτική κοινότητα ²Πελίτι² από το 1995 έχει ξεκινήσει την προσπάθεια της συλλογής, διατήρησης και διάδοσης των ντόπιων ποικιλιών.Οι εκδηλώσεις

μας έχουν σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων μας για τη διατήρηση των παραδοσιακών σπόρων, που στις μέρες μας κινδυνεύουν  όχι μόνο να εξαφανιστούν αλλά και να απαγορευτεί η χρήση και διακίνηση τους. Οι πολυεθνικές εταιρείες στοχεύουν στην  επιβολή μονοπωλίου στην εμπορία των σπόρων στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά, που θα υποχρεώνει τους  αγρότες να χρησιμοποιούν αποκλειστικά σπόρους αυτών των εταιρειών. Όλοι μαζί έχουμε ακόμη πιο μεγάλη δύναμη. Το σημαντικό δεν είναι να βλέπουμε τι κάνουν οι άλλοι αλλά τι κάνουμε εμείς. Το πρόβλημα δεν είναι αν θα βγει στην αγορά ένα καινούριο προϊόν. Το ζήτημα είναι αν θα το στηρίξουμε ή όχι. Οι πολυεθνικές κάνουν τη δουλειά τους κι εμείς τη δική μας. Δεν καταναλώνουμε και δεν στηρίζουμε τα προϊόντα που καταστρέφουν το περιβάλλον. Δεν πολεμάμε με κανέναν έξω από μας, αυξάνουμε τη συνειδητότητά μας και αυτό είναι αρκετό για να φέρει τεράστιες αλλαγές. Κάθε μέρα με το πιρούνι μας επιλέγουμε τι γεωργία και πλανήτη θέλουμε.

 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

    11:00 π.μ.  ξεκίνημα με:

α. Διανομή αριθμών προτεραιότητας για την  παραλαβή των φυτών

β. Καλωσόρισμα-ενημέρωση για την δράση του Πελίτι

γ. Λίγα λόγια από μαθητές σχολείων της Αίγινας που έκαναν Σπορεία και κήπους.

δ. Η εμπειρία της καλλιέργειας στην Αίγινα,η θρεπτική αξία των παραδοσιακών ποικιλιών και η δίκη της Μονσάντο (ολιγόλεπτη παρουσίαση)

ε. Μοίρασμα φυτών μετά το τέλος των ομιλιών.

Ταυτόχρονα με το μοίρασμα των φυτών θα γίνονται:

θεατρικό παιγνίδι για τα παιδιά από την Μαριλού Μήλια,

ζωντανή μουσική από την   ορχήστρα της Αίγινας ‘’Εστουδιαντίνα’’

συμβουλές για την καλλιέργεια των φυτών σε παράπλευρο χώρο

Παρακαλούνται όσοι πήραν φυτά το Φεβρουάριο στο ανοιχτό σπορείο που οργάνωσε η ομάδα Πελίτι Αίγινας, να τα φέρουν πριν  από την αρχή της εκδήλωσης (10:30π.μ.) ώστε να έχουμε χρόνο για τη σωστή οργάνωση.

 

Γιατην παραλαβήτωνφυτών,όσοιθαέρθουνναέχουνμιαχάρτινητσάντα.

 

Πληροφορίες: www.peliti.gr , aigina@peliti.gΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,  6971630495 

Ηλεκτρονική ενημέρωση

Εγγραφή

Πατώντας ΟΚ θα εγγραφείτε αυτόματα στην κεντρική ενημέρωση. Εάν θέλετε να έχετε και τοπική ενημέρωση, επιλέξτε πιο κάτω. (τμηματικά θα δημιουργήσουμε και άλλες τοπικές λίστες)
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον! Σύντομα θα λάβετε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε μπορείτε να σταματήσετε να παίρνετε ενημερώσεις από το Πελίτι.

Η "Κοινότητα Πελίτι" στο

f

Το κανάλι του Πελίτι στο

YouTube