Αναζήτηση

Ένας κήπος για τη Συρία

Σπόροι για τη Συρία

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

Σήμερα ετοιμάζουμε σπόρους για τη Συρία. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη στο Χαλέπι.

Μια μεγάλη ποσότητα σπόρων είναι έτοιμη να ταξιδέψει για το Χαλέπι μεταφέροντας ένα μήνυμα αλληλεγγύης και αγάπης προς τους αδερφούς μας στη Συρία.

Συνάντηση του «15ου κήπου»

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

Από τις 9 έως τις 12 Νοεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στη Σμύρνη της Τουρκίας συνάντηση του «15ου κήπου» όπου το πελίτι είχε δύο εκπροσώπους. Ο «15ος κήπος» είναι μια ομάδα που δραστηριοποιείται εδώ και 2 χρόνια πάνω στη διατροφική επάρκεια όλων των ανθρώπων της εμπόλεμης Συρίας. Στη συνάντηση συμμετείχαν άτομα από Γαλλία, Σουηδία, Γερμανία, Ελλάδα, Τουρκία και σύριοι εκπρόσωποι από διάφορες ομάδες που δραστηριοποιούνται στη Συρία. Περίπου 10 σύριοι αγρότες δεν μπόρεσαν να έρθουν στη συνάντηση λόγο προβλημάτων που αντιμετώπισαν στα σύνορα.

Ένας κήπος φουντώνει

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

Ένας κήπος φουντώνει μέσα στους καθημερινούς κινδύνους μιας πολιορκίας στη Συρία

Στην απελπισμένη γειτονιά Yarmouk της Δαμασκού, η καλλιέργεια τροφής είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου.

src.adapt.960.high.syria gardens hp.1431965443423

Ταρατσόκηπος στην Yalda, μια γειτονιά που συνορεύει με το Yarmouk στις νοτιοανατολικές παρυφές της Δαμασκού. Το Yarmouk έχει αντέξει σε πολιορκία από το 2012, και κλειδί για την επιβίωση των κατοίκων ήταν η καλλιέργεια της δικής τους τροφής. Lens young Yeldani

Κήποι Αλληλεγγύης Καλοκαίρι 2015

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

Μέσα στο διάστημα που μας πέρασε επισκεφτήκαμε καλλιεργητές που συνεργάζονται με το Πελίτι (www.peliti.gr) που καλλιεργούν ποικιλίες για αξιολόγηση ή για να διανεμηθούν σε εκδηλώσεις στην Ελλάδα ή στη Συρία. Ευχαριστούμε όλους τους συνεργαζόμενους καλλιεργητές.

Για το Πελίτι

Παναγιώτης Σαϊνατούδης

Αποστολή σπόρων ελπίδας στη Συρία, Αύγουστος 2014.

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

Το παρακάτω ταξίδι, 13-21 Αυγούστου 2014 στο Λίβανο, έγινε μέσω του Πελίτι (Ελλάδα), με τη βοήθεια της Αυστριακής οργάνωσης Arche Noah(Κιβωτός του Νώε), οργάνωση για τη διατήρηση των παραδοσιακών σπόρων, της ViaCampesina” (παγκόσμια οργάνωση μικρών αγροτών, που μεταξύ άλλων οργανώνει τους Τούρκους αγρότες σε συνδικάτα) και με τη συνεργασία του δικτύου “15thGarden” (15ος Κήπος), ενός δικτύου αγροτών που δραστηριοποιείται για την διάδοση της αστικής και παραδοσιακής καλλιέργειας της τροφής με στόχο τη διατροφική αυτάρκεια των δοκιμαζόμενων από τον πόλεμο Συρίων και Παλαιστινίων πολιτών και προσφύγων. Ο στόχος του ταξιδιού ήταν να μεταφερθεί γνώση, τεχνογνωσία σχετικά με την καλλιέργεια και παραδοσιακούς σπόρους.

Ηλεκτρονική ενημέρωση

Εγγραφή

Πατώντας ΟΚ θα εγγραφείτε αυτόματα στην κεντρική ενημέρωση. Εάν θέλετε να έχετε και τοπική ενημέρωση, επιλέξτε πιο κάτω. (τμηματικά θα δημιουργήσουμε και άλλες τοπικές λίστες)
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον! Σύντομα θα λάβετε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε μπορείτε να σταματήσετε να παίρνετε ενημερώσεις από το Πελίτι.

Η "Κοινότητα Πελίτι" στο

f

Το κανάλι του Πελίτι στο

YouTube