Αναζήτηση

STOP TTIP CETA TiSA

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ.Βούτση

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

Επιστολή της Ελληνικής Πρωτοβουλίας STOP TTIP CETA TiSA προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ.Βούτση "Να κατατεθεί η CETA άμεσα στο Εθνικό Κοινοβούλιο για συζήτηση και ψηφοφορία και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του"

Δελτίο Τύπου

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

Η CETA ψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 15 Φεβρουαρίου 2017. Μια ισχυρή μειοψηφία ψήφισε κατά της Συμφωνίας. Ο αγώνας εκατομμυρίων ανθρώπων βοήθησε, ώστε να τεθεί εκτός προσωρινής εφαρμογής το πιο επικίνδυνο κομμάτι της συμφωνίας.Η «συμμαχία» ΕΕ-Καναδά, που διακήρυξε στο ευρωκοινοβούλιο ο Τριντό, δεν υπάρχει κανένας λόγος να περάσει μέσα από ειδικά δικαιώματα για πολυεθνικές.

Αν η Ελληνική Κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας δεν είχε συμφωνήσει για τη CETA - όπως είχε κάνει αρχικά η Βαλονία - η συμφωνία δεν θα είχε φθάσει στο Ευρωκοινοβούλιο και δεν θα είχε ψηφιστεί η προσωρινή εφαρμογή της (από 1η Απριλίου 2017)
Οι αντιδράσεις τώρα μεταφέρονται στα 38 εθνικά και τοπικά κοινοβούλια της Ε.Ε.. Αν ένα από αυτά πει όχι, η προσωρινή εφαρμογή θα σταματήσει και η
CETA θα παγώσει ή και θα ακυρωθεί.

Η αντίσταση κατά της CETA συνεχίζεται…

CETA Προσωρινά αναχώματα πριν την οριστική τάφρο;

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

CETA Προσωρινά αναχώματα πριν την οριστική τάφρο; | Temporary dikes before the final pit | ΣΥΡΙΖΑ - Πράσινοι και Ευρωπαϊκή Αριστερά | Αντιστάσεις και Δήμοι στην Ευρώπη | H επόμενη ημέρα

O Υπουργός  Εθνικής Οικονομίας κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου στη Βουλή 

-----
Άλλη μια Βαλονία, αυτή τη φορά στην Αυστρία, φιλοδοξεί να γίνει το ανάχωμα για να μην προχωρήσει η επικύρωση της CETA από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 15 Φεβρουαρίου 2017 στο Στρασβούργο. 562.552 πολίτες ζητούν την υιοθέτηση νόμου από την Αυστριακή κυβέρνηση που θα απαγορεύει «την υπογραφή, την έγκριση ή την σύναψη» αυτών των εμπορικών συμφωνιών.

Σάββατο 28 Ιανουαρίου: Δημόσια Δράση κατά της CETA

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

Σάββατο 28 Ιανουαρίου: Δημόσια Δράση κατά της CETA | Σύνταγμα: Ερμού και Νίκης - 12:00 | Day of Action Against CETA

Ευρωπαϊκή Αποκεντρωμένη Ημέρα Δράσης κατά της CETA

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017, 12:00

Σύνταγμα: Ερμού & Νίκης

28.01.2017

Η "Κοινότητα Πελίτι" στο

f

Το κανάλι του Πελίτι στο

YouTube