Αναζήτηση

Τελευταία ομιλία στη Λαϊκή Συνέλευση

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

Στην τελευταία ομιλία στη Λαϊκή Συνέλευση η Δρ. Βαντάνα Σίβα είπε:

Ορισμένα φυτά διώχνουν τα έντομα μέσα από χημικές ουσίες που παράγουν και οι οποίες τους βοηθούν να επικοινωνούν και μεταξύ τους. Υπάρχει έλλειψη εξυπνάδας στη σημερινή άσκηση της γεωργίας διότι αντί να αφουγκραζόμαστε τα φυτά και τη γη τους επιτιθέμεθα καταστρέφουμε τη ζωή στο έδαφος προσπαθώντας να το βελτιώσουμε τι μεγάλη βλακεία. Στη βάση της συνεργασίας με τη φύση και όχι της επίθεσης πρέπει να υιοθετήσουμε μια πραγματική έξυπνη αντιμετώπιση της γεωργίας.

maxresdefault

 

Φανταστείτε ότι τώρα ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν drones για την άσκηση της γεωργίας αλλά πρόκειται για τυφλή τεχνολογία γιατί αυτά τα μηχανήματα που υπερίπτανται αντιλαμβάνονται πολύ λίγα στοιχεία της φυτικής ζωής. πχ δεν αντιλαμβάνονται τον θετικό συμβιωτικό ρόλο που παίζει η μυκόριζα στη ρίζα του καλλιεργούμενου φυτού. Μπορούμε να πούμε ότι είναι καιρός να εγκαταλείψουμε την ψευδο-παραγωγικότητα που περιλαμβάνει τεράστια εξωτερικά κόστη για το περιβάλλον (μετράμε την παραγωγικότητα χωρίς να μετράμε το κόστος της ρύπανσης που το πληρώνει η υγεία μας και το περιβάλλον) και να προχωρήσουμε στην ουσιαστική παραγωγικότητα σε αυτήν που επιτρέπει στη γη και στο φυτό να είναι υγιή. Πρέπει επίσης να φύγουμε από την ψεύτικη τροφή και να πάμε στην πραγματική. Για παράδειγμα μας προτείνουν και μας ενθαρρύνουν να τρώμε 62 χημικές ουσίες αντί να τρώμε μια πραγματική φράουλα. Αποφασίζουμε να υλοποιήσουμε μια αλλαγή και να έρθουμε πιο κοντά στις λειτουργίες της γης. Τέλος λοιπόν στην ψευδο-παραγωγικότητα και στην ψεύτικη τροφή. Στο άμεσο μέλλον χρειαζόμαστε ουσιαστική δημοκρατία για να αποφασίζουμε εμείς: η μετάβαση στην άσκηση της πραγματικής δημοκρατίας πρέπει να αρχίσει από τον διατροφικό τομέα γιατί η τροφή είναι εκείνη που μας κάνει αυτό που είμαστε.

Η Λαϊκή Συνέλευση έκλεισε με δύο τραγούδια για την ελευθερία των σπόρων. Το πρώτο τραγούδι μας το έστειλαν παιδιά από την Ιαπωνία και το δεύτερο ο γνωστός συνθέτης, ακτιβιστής και τραγουδιστής Μάνου Τσάο.

Η ομάδα που ξεχώρισε περισσότερο ήταν εκείνη της Λατινικής Αμερικής από την Αργεντινή ως το Μεξικό, κοινότητες ιθαγενών, έδωσαν ένα δυναμικό και αγωνιστικό παρόν για τη γη, το σπόρο και την ελευθερία. Το κλίμα ήταν πολύ συγκινητικό, συναντηθήκαμε άνθρωποι από όλο τον κόσμο που μιλούσαν 20 διαφορετικές γλώσσες, όλους όμως μας ένωνε η γλώσσα της καρδιάς και της διάθεσης για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου και μιας πραγματικής δημοκρατίας στην οποία θα διοικούν οι πολίτες.

Για το Πελίτι

Βάσω Κανελλοπούλου και Παναγιώτης Σαϊνατούδης

Ηλεκτρονική ενημέρωση

Εγγραφή

Πατώντας ΟΚ θα εγγραφείτε αυτόματα στην κεντρική ενημέρωση. Εάν θέλετε να έχετε και τοπική ενημέρωση, επιλέξτε πιο κάτω. (τμηματικά θα δημιουργήσουμε και άλλες τοπικές λίστες)
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον! Σύντομα θα λάβετε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε μπορείτε να σταματήσετε να παίρνετε ενημερώσεις από το Πελίτι.

Η "Κοινότητα Πελίτι" στο

f

Το κανάλι του Πελίτι στο

YouTube