Αναζήτηση

Προγράμμα Λεονάρντο

Εταιρική Σχέση Leonardo da Vinci 2013-2015 Περίληψη

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

 Στα πλαίσια της  Εταιρικής Σχέσης Leonardo da Vinci, με τίτλο Growing Agricultural Biodiversity: knowledge and practice in Europe,  το Πελίτι διεξήγε 8 κινητικότητες σε 3 χώρες της Ευρώπης (Αυστρία, Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία) κατά τη διάρκεια των οποίων δόθηκε η ευκαιρία σε 8 Έλληνες διατηρητές της αγροτικής βιοποικιλότητας να παρακολούθησουν και να συμμετάσχουν ως εκπαιδευόμενοι σε δράσεις σχετικές με τη διατήρηση και αναγέννηση της Ευρωπαϊκής αγροτικής Βιοποικιλότητας.  Εκτός από τις μετακινήσεις προς το εξωτερικό,  οργανώθηκαν και τρία εργαστήρια στην Ελλάδα με ευθύνη του Πελίτι στα οποία συμμετείχαν ως εκπαιδευόμενοι 16 άτομα από τις οργανώσεις της Εταιρικής Σχέσης  καθώς και καθηγητές και μαθητές από την Ελλάδα.Πρέπει να σημειωθεί ότι οι παραδοσιακοί σπόροι απειλούνται από γενετική διάβρωση σύμφωνα με τον ΟΗΕ, επομένως όλες οι δράσεις για τη διατήρησή τους συνεισφέρουν τα μέγιστα στην βιωσιμότητα της Ευρώπης.

Eπίσκεψη σε παραδοσιακούς οπωρώνες

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

 Στα πλαίσια του  Πρόγραμμα Leonardo da Vinci , «Καλλιέργεια της γεωργικής βιοποικιλότητας: γνώση και πρακτική στην Ευρώπη» Συμμετείχαμε στο εργαστήριο «σπόροι κληρονομιάς, επίσκεψη σε παραδοσιακούς οπωρώνες» το σεμινάριο οργανώθηκε από την οργάνωση Garden Organic (www.gardenorganic.org.uk) στο Ryton Gardens,στο Κοβεντρή της Αγγλίας.

Garden Organic

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

To Garden Organic  http://www.gardenorganic.org.uk/ από την Αγγλία.

Στη 14η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόποιων Ποικιλιών, στις 26 Απριλίου 2014.

Η επίσκεψη τους πραγματοποιειήθηκε στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Leonardo da Vinci όπου το Πελίτι συμμετέχει για τη χρονική περίοδο 2013-2015.

14η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

14η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών

Στη γη του Πελίτι, στο Μεσοχώρι του Δήμου Παρανεστίου

στο Ν. Δράμας, Σάββατο 26 Απριλίου 2014

από τις 10:30 το πρωί ως της 4:00 το απόγευμα.

 

14 panelladiki 2013

Ηλεκτρονική ενημέρωση

Εγγραφή

Πατώντας ΟΚ θα εγγραφείτε αυτόματα στην κεντρική ενημέρωση. Εάν θέλετε να έχετε και τοπική ενημέρωση, επιλέξτε πιο κάτω. (τμηματικά θα δημιουργήσουμε και άλλες τοπικές λίστες)
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον! Σύντομα θα λάβετε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε μπορείτε να σταματήσετε να παίρνετε ενημερώσεις από το Πελίτι.

Η "Κοινότητα Πελίτι" στο

f

Το κανάλι του Πελίτι στο

YouTube