1η Ολυμπιακή Γιορτή Σπόρων και 17η Γιορτή Σπόρων του Πελίτι

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

1η Ολυμπιακή Γιορτή Σπόρων και 17η Γιορτή Σπόρων του Πελίτι, από 19-22 Απριλίου 2017

Η Ολυμπιάκη Γιορτή Σπόρων (Olympic Seed Festival) προτάθηκε από το Πελίτι (www.peliti.gr) κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Συνέλευσης των πολιτών που έγινε στις 14-16 Οκτωβρίου 2016 στη Χάγη. Η Συνέλευση των πολιτών διοργανώθηκε από τη Navdanya (http://navdanya.org) και το Seed Freedom (http://seedfreedom.info). Με την Ολυμπιάδα Σπόρων η Διεθνής Συνέλευση των Πολιτών θα ταξιδεύει σε διαφορετικά μέρη του κόσμου. Θα διαδίδεται έτσι ένα μήνυμα για την ανάπτυξη των σπόρων, μιας νέας κουλτούρας βασισμένης στην αγάπη και στην συνεργασία για τη διατήρηση της γης και των σπόρων, για τον αέρα, μια κουλτούρα που δεν διαχωρίζει το φυσικό περιβάλλον από τον άνθρωπο. Αναφερόμαστε ειδικά σε σπόρους παραδοσιακών ποικιλιών που έχουν διατηρηθεί από τους αγρότες εδώ και χιλιάδες χρόνια

olympicseedfestival2017 gr

Η ιδέα της Ολυμπιάκης Γιορτής Σπόρων

Η Ολυμπιάκη Γιορτή Σπόρων είναι ο εορτασμός της ανάπτυξης του σπόρου της συνεργασίας με τη γη, το νερό, το σπόρο και άλλους ανθρώπους.

Εκεχειρία με τη φύση. Αυτή είναι εμπνευσμένη από τους αρχαίους ολυμπιακούς αγώνες όπου οι πόλεμοι σταματούσαν κατά τη διάρκεια των αγώνων και επικρατούσε η ειρήνη. Έτσι με αυτή την αναφορά ζητάμε εκεχειρία με τη φύση. Σας καλούμε να συνεργαστείτε με τη φύση, να σταματήσει η χρήση δηλητηρίων, η μόλυνση του αέρα του νερού και του εδάφους. Προτείνουμε για ένα μήνα να βρείτε τρόπους να συνεργαστείτε με τις άλλες μορφές ζωής.

Εστιάζουμε τη προσοχή μας σε θετικές δράσεις που γίνονται στον πλανήτη, σε θετικές δράσεις που μπορούμε να εφαρμόσουμε. Με τη σκέψη μας και τις πράξεις μας μπορούμε να ενδυναμώσουμε τις θετικές απόψεις .

Μοιραζόμαστε την ευθύνη για όσα συμβαίνουν στον πλανήτη εργαζόμενοι για τη συνεργασία και την αγάπη.

Η πρώτη Ολυμπιακή Γιορτή Σπόρων, οργανώνεται από το Πελίτι, www.peliti.gr

Και υποστηρίζεται από:

Συνδέοντας την Πρώτη Ολυμπιακή Γιορτή Σπόρων με άλλες διεθνείς ή εθνικές δράσεις.

κατάλογος

Διεθνείς Συνάντηση Αντίστασης στους Γ. Τ. Ο στη Βρετάνη της Γαλλίας, 28, 29, 30 Απριλίου 2017 (International Meetings of Resistances to GMOs (IFA GMO 2017). Αντιπροσωπία από την οργανωτική επιτροπή θα έρθει στην Ολυμπιακή Γιορτή Σπόρων και η Βάσω Κανελλοπούλου θα εκπροσωπήσει το Πελίτι στη Διεθνή Συνάντηση Αντίστασης στους Γ. Τ. Ο στη Βρετάνη της Γαλλίας. Για περισσότερες πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΙΕΡΑ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΧΑΛΚΗΣ

Στην Πρώτη  Ολυμπιακή Γιορτή Σπόρων και την 17η Γιορτή Σπόρων του Πελίτι θα παραβρεθεί εκπρόσωπος της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, ο π. Γεδεών Βαρυτίμου και στις 24 και 25 Ιουνίου 2017 θα οργανώσουμε την πρώτη γιορτή σπόρων στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης στην Τουρκία

Πώς να φτάσετε στη Γη του Πελίτι.

Το πλησιέστερο αεροδρόμιο είναι στη Θεσσαλονίκη.(www.thessalonikiairport.com)

Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στη βόρεια Ελλάδα και το Παρανέστι είναι σε 4 ώρες με το αυτοκίνητο από εκεί.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τετάρτη 19 Απριλίου 2017, ημέρα άφιξης.

Πέμπτη 20 Απριλίου 2017, πρώτη μέρα, κλειστή συνάντηση.

 • Γνωριμία μεταξύ μας
 • Προγραμματισμός θετικών δράσεων

Παρασκευή 21 Απριλίου 2017, 2η μέρα, κλειστή συνάντηση.

 • Πως μπορούν να πραγματοποιηθούν οι δράσεις
 • Η δεύτερη Ολυμπιάδα Σπόρων, πότε, που και ποιος τη διοργανώνει.

Σάββατο 22 Απριλίου 2017, 3η ημέρα, ανοικτή σε όλους.

17η Γιορτή Σπόρων του Πελίτι

 • Ανταλλαγή σπόρων
 • Εργαστήριο: φύλαξη σπόρων για ερασιτέχνες, διατήρηση και φύτευση.
 • Ελεύθερα γεύματα
 • Επιπλέον εργαστήρια
 • Μουσική κλπ

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα δημοσιευτεί τον Μάρτιο 2017.

Παράλληλες Δράσεις:

 • Κατά τη διάρκεια της Ολυμπιάδας Σπόρων, θα οργανώσουμε μια φωτογραφική έκθεση με φωτογραφίες από όλο τον κόσμο. Η έκθεση θα παρουσιάζει αγρότες που διαφυλάσσουν τους σπόρους τους και μας λένε την ιστορία τους.
 • Προβολές βίντεο.

Για την λήξη

Στο τέλος της Ολυμπιάδας Σπόρων, κάνουμε ένα κύκλο, ενώνουμε τα χέρια και οραματιζόμαστε ένα θετικό μέλλον για τον πλανήτη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να γράψετε στο olympicseedfestival[ατ]peliti.gr

Στηρίξτε την καμπάνια για την οικονομική στήριξη της 1ης Ολυμπιακής Γιορτής Σπόρων.

Τα χρήματα θα δοθούν για να πληρωθούν αεροπορικά εισιτήρια αγροτών και ακτιβιστών απ’ όλο τον κόσμο.

https://www.indiegogo.com/projects/first-olympic-seed-festival-greece--3#/

Ηλεκτρονική ενημέρωση

Εγγραφή

Πατώντας ΟΚ θα εγγραφείτε αυτόματα στην κεντρική ενημέρωση. Εάν θέλετε να έχετε και τοπική ενημέρωση, επιλέξτε πιο κάτω. (τμηματικά θα δημιουργήσουμε και άλλες τοπικές λίστες)
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον! Σύντομα θα λάβετε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε μπορείτε να σταματήσετε να παίρνετε ενημερώσεις από το Πελίτι.

Η "Κοινότητα Πελίτι" στο

f

Το κανάλι του Πελίτι στο

YouTube