Αναζήτηση

ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΠΑΤΜΟΥ

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Tο αγρο-οικολογικό κτήμα «ΠΑΤΟΙΝΟΣ» (www.patoinos.gr) σε συνεργασία με την εναλλακτική κοινότητα «ΠΕΛΙΤΙ»(www.peliti.gr), διοργανώνουν την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου στις 6:30το απόγευμα, ενημερωτική εκδήλωση για τις τοπικές ποικιλίες.

Η εκδήλωση με θέμα: «ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΠΑΤΜΟΥ» θα διεξαχθεί στην Ενοριακή Αίθουσα Κάμπου.

Τις τελευταίες δεκαετίες, οι τοπικές ποικιλίες χάνονται με επιταχυνόμενους ρυθμούς κυρίως λόγω της εγκατάλειψης των παραδοσιακών γεωργικών συστημάτων αλλά και λόγω των τάσεων εντατικοποίησης, εξειδίκευσης και γενετικής ομοιομορφίας των καλλιεργειών. Μαζί με τις τοπικές ποικιλίες χάνεται και η παραδοσιακή γνώση που είναι συνδεδεμένη με αυτές. Η διάσωση των τοπικών ποικιλιών, πιστεύεται ότι θα συμβάλλει σημαντικά στην ενδυνάμωση και οικονομική ανάπτυξη της υπαίθρου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, καλλιεργητές, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος, θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη σημασία της διατήρησης των τοπικών ποικιλιών, καθώς και της δημιουργίας μιας συλλογής σπόρων από τοπικές ποικιλίες της Πάτμου. Επίσης, θα γίνει μια σύντομη παρουσίαση των εγχειρημάτων του «ΠΑΤΟΙΝΟΥ» και του «ΠΕΛΙΤΙ».

Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση των κατοίκων της Πάτμου για τη διαφύλαξη των τοπικών ποικιλιών από τους ίδιους.

Το αγρο-οικολογικό κτήμα «ΠΑΤΟΙΝΟΣ» έχει ως βασικό στόχο την ανάπτυξη και επαναφορά της αμπελοκαλλιέργειας στην Πάτμο. Το «ΠΕΛΙΤΙ» δραστηριοποιείται κυρίως πάνω σε θέματα που αφορούν στη συλλογή, διατήρηση και διάδοση των τοπικών ποικιλιών.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο αγρο-οικολογικό κτήμα «ΠΑΤΟΙΝΟΣ» στο τηλ 6987305422, καθώς και στους ιστοτόπους www.patoinos.gr και www.peliti.gr.

Ηλεκτρονική ενημέρωση

Εγγραφή

Πατώντας ΟΚ θα εγγραφείτε αυτόματα στην κεντρική ενημέρωση. Εάν θέλετε να έχετε και τοπική ενημέρωση, επιλέξτε πιο κάτω. (τμηματικά θα δημιουργήσουμε και άλλες τοπικές λίστες)
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον! Σύντομα θα λάβετε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε μπορείτε να σταματήσετε να παίρνετε ενημερώσεις από το Πελίτι.

Η "Κοινότητα Πελίτι" στο

f

Το κανάλι του Πελίτι στο

YouTube