Αναζήτηση

Η 7η Απριλίου και οι αρχές της

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 7ης Απριλίου εξαπλώνονται σε όλη την Ελλάδα, γι' αυτό θεωρήσαμε καλό να δώσουμε τις αρχές και το φιλοσοφικό στίγμα που διέπουν τις εκδηλώσεις για οποίους θελήσουν να δουλέψουν:

  • Η 7η Απριλίου είναι η μέρα που πρότεινε το Πελίτι ως μέρα για τις ντόπιες ποικιλίες. Από το 2002 ως σήμερα γίνονται εκδηλώσεις σε διάφορες περιοχές της χώρα. Γιορτάστηκε για πρώτη φορά στις 7 Απριλίου του 2002 στην κεντρική πλατεία της πόλης της Κομοτηνής, σε συνεργασία με το 9ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής. Εκδηλώσεις για την 7η Απριλίου έχουν πραγματοποιηθεί και στο εξωτερικό: στην Ινδία, την Αγγλία, και στο Μπαγκλαντέζ
  • Στη γιορτή δεν πάμε να καταγγείλουμε τους «υπεύθυνους», αλλά να πάρουμε ένα μέρος της ευθύνης που μας ανήκει.
  • Τα φυτά και οι σπόροι διανέμονται δωρέαν.
  • Στις εκδηλώσεις μπορούν να πάρουν μέρος: σχολεία, συλλόγοι πολιτιστικοί, μορφωτικοί κ.λ.π, οργανώσεις πολιτών, μεμονωμένοι πολίτες, και ο κάθε ευαισθητοποιημένος ανθρώπος.
  • Ο φορέας που αναλαμβάνει να οργανώσει την εκδήλωση συνεργάζεται με το Πελίτι, για τον καθορισμό της ημερομηνίας, για τα φυτά που θα μοιραστούν, τα θέματα που θα αναπτυχθούν κ.λ.π. Oι εκδηλώσεις προσέχουμε να γίνονται πριν το Πάσχα και δεν γίνονται πάντα στις 7 του Απρίλη.
  • Οι εκδηλώσεις έχουν τοπικό χαρακτήρα και πραγματοποιούνται σε δημόσιο χώρο, πλατεία, σχολεία κ.λ.π.
  • Συνεργαζόμαστε με τους τοπικούς φορείς π.χ. Δήμο, Νομαρχία κ.λπ.

Ηλεκτρονική ενημέρωση

Εγγραφή

Πατώντας ΟΚ θα εγγραφείτε αυτόματα στην κεντρική ενημέρωση. Εάν θέλετε να έχετε και τοπική ενημέρωση, επιλέξτε πιο κάτω. (τμηματικά θα δημιουργήσουμε και άλλες τοπικές λίστες)
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον! Σύντομα θα λάβετε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε μπορείτε να σταματήσετε να παίρνετε ενημερώσεις από το Πελίτι.

Η "Κοινότητα Πελίτι" στο

f

Το κανάλι του Πελίτι στο

YouTube