Αναζήτηση

Εγκαινιάστηκε ο σπίτι των σπόρων του Πελίτι

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που συμμετείχαν στην υλοποίηση του.

Στις 16 Απριλίου 2015, εγκενιάσαμε το σπίτι των σπόρων του Πελίτι, στη γη του Πελίτι στο Μεσοχώρι Παρανεστίου στη Δράμα. Στους εορτασμούς για τα 20 χρόνια Πελίτι και την 1η Παγκόσμια Συνάντιση για τα Κοινά Αγαθά. Άνθρωποί από 20 χώρες εργάστικαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η γιορτή.

«Το Πελίτι έκλεισε 20 χρόνια και η 15η Πανελλαδική είχε απ΄όλα, 16 και 17 Απριλίου έγινε η 1η παγκόσμια συνάντηση για τα κοινά αγαθά,ακτιβιστές από 20 χώρες ήρθαν γι αυτή την συνάντηση και το Πελίτι κατάφερε να τους φέρει πιο κοντά ακόμα, για να οραματισθούν και να σχεδιάσουν κοινούς αγώνες. Εγκαινιάσθηκε το σπίτι των σπόρων στη γη του Πελίτι, ένα όνειρο χρόνων, ήρθαν όλες οι τοπικές ομάδες(17) του Πελίτι από την Ελλάδα και η μια της Βουλγαρίας, συσκευάσαμε σπόρους, τραγουδήσαμε και χορέψαμε, παίξαμε, ζυμώσαμε ψωμί «διεθνές» ...και τόσα άλλα ακόμα. Το Σάββατο 18 Απρίλη 4.000 επισκέπτες γέμισαν τη γη του Πελίτι, 20.000 φακελάκια αλλάξαν χέρια, εργαστήρια, συζητήσεις, ενημερώσεις,...

Το όνειρο του Παναγιώτη για μια μεγάλη κοινότητα άρχισε να παίρνει σχήμα και μορφή, ίσως τα όνειρά μας πρέπει να τα κρατάμε πάντα ζεστά!» Άρης Παύλος.

φωτογραφίες

 ari0118

 ari0208

Ηλεκτρονική ενημέρωση

Εγγραφή

Πατώντας ΟΚ θα εγγραφείτε αυτόματα στην κεντρική ενημέρωση. Εάν θέλετε να έχετε και τοπική ενημέρωση, επιλέξτε πιο κάτω. (τμηματικά θα δημιουργήσουμε και άλλες τοπικές λίστες)
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον! Σύντομα θα λάβετε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε μπορείτε να σταματήσετε να παίρνετε ενημερώσεις από το Πελίτι.

Η "Κοινότητα Πελίτι" στο

f

Το κανάλι του Πελίτι στο

YouTube