Αναζήτηση

Ένας κόκκος σταριού

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

Εκπαιδευτικά προγράμματα στη γη του Πελίτι

Ένας βασικός σκοπός του Πελίτι είναι η εκπαίδευση, η εκπαίδευση μικρών και μεγάλων. Από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του το Πελίτι (1995) ξεκίνησε ομιλίες, εργαστήρια και παρουσιάσεις σε συνεργασία με σχολεία και όχι μόνο σε όλη τη χώρα.

Κάθε χρόνο συνεργαζόμαστε με όλες της βαθμίδες εκπαίδευσης, πρωτοβάθμια (νηπιαγωγεία και δημοτικά), δευτεροβάθμιας εκπαίδευση (γυμνάσια, λύκεια, νυχτερινά σχολεία, ΕΠΑΛ κ.α) καθώς και με την τριτοβάθμια εκπαίδευση (παιδαγωγικό τμήμα ΑΠΘ, ΤΕΙ κ.α)

Στις εκδηλώσεις της 7ης Απριλίου ημέρα αφιερωμένη από το Πελίτι στις ντόπιες ποικιλίες, συνεργαζόμαστε με εκατοντάδες σχολεία στη χώρα και χιλιάδες μαθητές γίνονται θεματοφύλακες των ντόπιων σπόρων.

Από το 2010 δεχόμαστε σχολεία, ομάδες και συλλόγους στη γη του Πελίτι στο Μεσοχώρι του Δήμου Παρανεστίου.

Το κτήμα του Πελίτι είναι πάνω στο δρόμο προς το Φράγμα Θυσαυρού, δύο χιλιόμετρα από το Παρανέστι. Είναι μια έκταση έξι στρεμμάτων.

Τα σεμινάρια που παρουσιάζουμε εδώ γίνονται από τον ιδρυτή του Πελίτι Παναγιώτη Σαϊνατούδη.

Σεμινάριο για τις τοπικές ποικιλίες: το ξύπνημα του σπόρου.

Διάρκεια σεμιναρίου δύο ώρες.

Κόστος συμμετοχής 2 ευρώ κατά άτομο.

Στο σεμινάριο ασχολούμαστε με το θέμα των ντόπιων ποικιλιών. Ποίες είναι οι ντόπιες ποικιλίες, γιατί να τις κρατήσουμε, τι μπορούμε να κάνουμε εμείς.

Κλείνουμε με ένα εργαστήριο σπορείου. Οι συμμετέχοντες φεύγουν μένα ένα σακουλάκι που έχει σποράκια που είναι έτυμα για να «ξυπνήσουν».

Προτιμώμενοι μήνες: Σεπτέμβριο, Οκτώβριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος, Απρίλιος, Μάιος.

Ελάχιστος αριθμός 10 άτομα μέγιστος 50.

Σεμινάριο διατροφής: αλλάζοντας τον κόσμο με του πιρούνι μας.

Διάρκεια σεμιναρίου δύο ώρες.

Κόστος συμμετοχής 2 ευρώ κατά άτομο.

Το σεμινάριο ασχολείται με τους σπόρους και την τροφή. Ο σπόρος είναι ο πρώτος κρίκος της τροφής μας. Στο τέλος πραγματοποιείτε ένα βιωματικό εργαστήριο παρασκευής τυριού ή σπιτικής μερέντας ή αλάτι βοτάνων.

Αν κάποια ομάδα θέλει να παρακολουθήσει όλα τα εργαστήρια η διάρκεια γίνεται τρις ώρες και το κόστος 3 ευρώ κατά άτομο.

Προτιμώμενοι μήνες: Σεπτέμβριο, Οκτώβριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος, Απρίλιος, Μάιος.

Ελάχιστος αριθμός 10 άτομα μέγιστος 50.

Ο κύκλος του σταριού.

Διάρκεια σεμιναρίου πέντε ώρες.

Κόστος 5 ευρώ το άτομο.

Στο σεμινάριο ασχολούμαστε με το θέμα των ντόπιων ποικιλιών. Ποίες είναι οι ντόπιες ποικιλίες, γιατί να τις κρατήσουμε, τι μπορούμε να κάνουμε εμείς, δίνοντας βαρύτητα στο σιτάρι.

Βιωματικό εργαστήριο ζύμωμα και ψήσιμο ψωμιού σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 2524022059 πρωινές ώρες.

ή να γράψετε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ευχαριστούμε πολύ

Είμαστε σημαντικοί και σπουδαίοι ανεξάρτητα από την πολιτική οικονομική ή κοινωνική μας θέση, είμαστε δημιουργεί των καταστάσεων που ζούμε, καθημερινά επιλέγουμε με το πιρούνι μας το μέλλον της γεωργίας της χώρας μας και του πλανήτη όλου.

Παναγιώτης Σαϊνατούδης

Ηλεκτρονική ενημέρωση

Εγγραφή

Πατώντας ΟΚ θα εγγραφείτε αυτόματα στην κεντρική ενημέρωση. Εάν θέλετε να έχετε και τοπική ενημέρωση, επιλέξτε πιο κάτω. (τμηματικά θα δημιουργήσουμε και άλλες τοπικές λίστες)
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον! Σύντομα θα λάβετε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε μπορείτε να σταματήσετε να παίρνετε ενημερώσεις από το Πελίτι.

Η "Κοινότητα Πελίτι" στο

f

Το κανάλι του Πελίτι στο

YouTube