Αναζήτηση

Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης 2014

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

Το ΚΠΕ Παρανεστίου, το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας και η Εναλλακτική Κοινότητα Πελίτι προτίθενται να συνδιοργανώσουν εκδήλωση στο πλαίσιο της Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης 2014. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Μελίνα στην Αγία Βαρβάρα Δράμας από τις 17.00 μμ μέχρι τις 20.00 μμ. την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαιδευσης Δράμας, γονείς και εκπαιδευτικούς της ίδιας βαθμίδας.

10599718 10203997899001517 5301584466402820322 nΗ Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, θα υλοποιήσει δράση με θέμα: «Ανταλλάσσω – χαρίζω – μειώνω την κατανάλωση». Για το λόγο αυτό καλούνται: 1) οι μαθητές και οι μαθήτριες Γυμνασίων και Λυκείων της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, 2) οι γονείς των μαθητών και μαθητριών 3) οι εκπαιδευτικοί, να φέρουν προσωπικά τους αντικείμενα, π.χ. ρούχα που δε φοράνε, βιβλία που έχουνε διαβάσει, CDs, DVDs, ο,τιδήποτε έχουν χρησιμοποιήσει, είναι σε καλή κατάσταση και πιθανόν να το θέλουν και άλλοι.

Στη συνέχεια θα γίνει η ανταλλαγή των αντικειμένων που έχουν συγκεντρωθεί. Όσα αντικείμενα περισσεύουν μετά την ανταλλαγή, θα δοθούν σε παιδιά και οικογένειες που έχουν ανάγκη. Το κάθε αντικείμενο μπορεί να συνοδεύεται από ένα προσωπικό σημείωμα του προσώπου που το χαρίζει για τα συναισθήματα που το συγκεκριμένο αντικείμενο του έχει προσφέρει.

Το ΚΠΕ Παρανεστίου θα υλοποιήσει εργαστήριο με κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά. Οι συμμετέχοντες (μαθητές και μαθήτριες, γονείς, εκπαιδευτικοί) θα κατασκευάσουν τα εξής: 1) πορτοφόλια από κουτί χυμού (μεγάλο), 2) τασάκια από κουτάκι αλουμινίου, 3) βραχιόλια από πλαστικό μπουκάλι και ύφασμα, 4. διακοσμητικά μόμπιλι από κουρελάκια και παλιές σακούλες. Όσοι ενδιαφέρονται να κατασκευάσουν κάτι από τα παραπάνω, θα πρέπει να φέρουν τα ανακυκλώσιμα αυτά είδη μαζί τους.

Τέλος η Εναλλακτική Κοινότητα Πελίτι θα οργανώσει τις εξής δραστηριότητες: 17:00μμ. - 19:00μμ: ζωγραφιές και κατασκευές με σπόρους για τα 20 χρόνια Πελίτι. 18:00μμ - 18:30μμ: ομιλία για τους παραδοσιακούς σπόρους από τον Παναγιώτη Σαϊνατούδη για μικρούς και μεγάλους 18:30 - 19:00 μμ: θεατρικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους με θέμα τους σπόρους.

Ηλεκτρονική ενημέρωση

Εγγραφή

Πατώντας ΟΚ θα εγγραφείτε αυτόματα στην κεντρική ενημέρωση. Εάν θέλετε να έχετε και τοπική ενημέρωση, επιλέξτε πιο κάτω. (τμηματικά θα δημιουργήσουμε και άλλες τοπικές λίστες)
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον! Σύντομα θα λάβετε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε μπορείτε να σταματήσετε να παίρνετε ενημερώσεις από το Πελίτι.

Η "Κοινότητα Πελίτι" στο

f

Το κανάλι του Πελίτι στο

YouTube