Αναζήτηση

7η Απριλίου και η κρίσιμη μάζα

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

Η 7η Απριλίου και η κρίσιμη μάζα
Μέρα αφιερωμένη από το Πελίτι στις τοπικές ποικιλίες

 Το Πελίτι στην προσπάθεια του να κάνει γνωστό το θέμα των ντόπιων ποικιλιών, πρότεινε την 7η Απριλίου ως μέρα αφιερωμένη στις ντόπιες ποικιλίες.

 Η αφορμή δόθηκε από τους μαθητές του Γυμνασίου Λεχαίου Κορινθίας.

 Η σκέψη ήταν και είναι ότι αν συντονιστούμε μερικές χιλιάδες άνθρωποι σε ένα θέμα τότε αυτό το θέμα εξελίσσεται προς το καλύτερο με βάση τον νόμο της κρίσιμης μάζας.

 Η κρίσιμη μάζα είναι ένα θεώρημα της φυσικής, σύμφωνα με το οποίο αν αρκετά από τα άτομα μιας μάζας από ουράνιο ή από οποιαδήποτε άλλη ραδιενεργή ύλη αρχίσουν να μεταβάλλονται από ύλη σε ενέργεια (αναφερόμαστε δηλαδή στην ατομική βόμβα) και ξεπεράσουν κάποιον οριακό αριθμό, τότε όλα τα υπόλοιπα άτομα της συγκεκριμένης μάζας θα ακολουθήσουν την ίδια αντίδραση και θα μετατραπούν, θα αλλάξουν.

 Και αν μεταφέρουμε την αντιστοιχία αυτού του νόμου της φυσικής στην ανθρώπινη κοινωνία, τότε, αν αρκετοί άνθρωποι (σε αναλογία ενός ποσοστού 10%), αρχίσουν να επιθυμούν ντόπιους σπόρους περισσότερο από όσο επιθυμούν τα υβρίδια, τότε αυτή η επιθυμία μπορεί σιγά – σιγά να απλωθεί σε όλη την ανθρωπότητα, φέρνοντας ραγδαία αλλαγή. Ο ρυθμός αλλαγής από ένα σημείο και μετά δεν ακολουθεί αριθμητική αλλά γεωμετρική πρόοδο.

 Αυτή είναι η ελπίδα. Χρειάζεται να αποφασίσουμε ότι προτιμάμε μια κοινωνία που θα καλλιεργούμε τη γη με σεβασμό και αγάπη, με παραδοσιακές ποικιλίες, με αρώματα και γεύσεις. Από ένα σημείο και μετά όλη η κοινωνία θα καταλάβει αυτή την ανάγκη. Κι αυτό το βλέπουμε ήδη. Το θέμα των ντόπιων ποικιλιών είναι ένα θέμα που συζητιέται πλέον παντού.

 Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε με τις εκδηλώσεις της 7ης Απριλίου, να αυξήσουμε τον αριθμό των ανθρώπων της κρίσιμης μάζας.

Ηλεκτρονική ενημέρωση

Εγγραφή

Πατώντας ΟΚ θα εγγραφείτε αυτόματα στην κεντρική ενημέρωση. Εάν θέλετε να έχετε και τοπική ενημέρωση, επιλέξτε πιο κάτω. (τμηματικά θα δημιουργήσουμε και άλλες τοπικές λίστες)
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον! Σύντομα θα λάβετε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε μπορείτε να σταματήσετε να παίρνετε ενημερώσεις από το Πελίτι.

Η "Κοινότητα Πελίτι" στο

f

Το κανάλι του Πελίτι στο

YouTube