Αναζήτηση

Δημοτικό Σχολείο Σφακιωτών - Πελίτι: παραγωγή σιταριού

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

Το συγκεκριμένο περιβαλλοντικό πρόγραμμα αφορά στον κύκλο του σιταριού, υλοποιήθηκε το σχολικό έτος 2013-2014 Τα παιδιά ακολούθησαν τον κύκλο που χρειάζεται το σιτάρι μέχρι να μας δώσει τους σπόρους του για να καλλιεργηθούν την επόμενη χρονιά. Έσπειραν, θέρισαν, αλώνισαν και διατήρησαν στη δική τους Τράπεζα Σπόρων την παραγωγή τους.

Έτσι έμαθαν πως το αγαθό της αειφορίας μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από την διαιώνιση των παραδοσιακών ποικιλιών. Επίσης πως η διατροφική αυτάρκεια συνδέεται μόνο με την καλλιέργεια ντόπιων σπόρων. Αρωγοί στην προσπάθειά τους οι συντονιστές της Τοπικής ομάδας του ΠΕΛΙΤΙ  Περατιάς Χαρά Σαΐτη και Κώστας Τσίγκος που οδήγησαν τα παιδιά μέσα από παράλληλες δραστηριότητες (έκθεση εικαστικών έργων, δημιουργία Τράπεζας Σπόρων, συγκέντρωση λαογραφικού, ιστορικού υλικού που σχετίζεται με τις παραδοσιακές ποικιλίες, συλλογή πληροφοριών για την βιοποικιλότητα της περιοχής, καταγραφή πληροφοριών για παραδοσιακές μεθόδους καλλιέργειας)  να γνωρίσουν την αέναη πορεία των σπόρων, να σεβαστούν το κάθε πλάσμα που μοιράζεται τη Γη μαζί μας και να καταλάβουν τη θέση του στον κόσμο.

Δημοτικό Σχολείο Σφακιωτών Λευκάδας τηλ. επικ. 2645061380 Υπεύθ. Προγράμματος: Πάνος Πολυχρονόπουλος

dimotikosfakiotonsitari 2

dimotikosfakiotonsitari 3

dimotikosfakiotonsitari 1

Ηλεκτρονική ενημέρωση

Εγγραφή

Πατώντας ΟΚ θα εγγραφείτε αυτόματα στην κεντρική ενημέρωση. Εάν θέλετε να έχετε και τοπική ενημέρωση, επιλέξτε πιο κάτω. (τμηματικά θα δημιουργήσουμε και άλλες τοπικές λίστες)
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον! Σύντομα θα λάβετε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε μπορείτε να σταματήσετε να παίρνετε ενημερώσεις από το Πελίτι.

Η "Κοινότητα Πελίτι" στο

f

Το κανάλι του Πελίτι στο

YouTube