Αναζήτηση

Διατροφική Αυτάρκεια και Ντόπιοι Σπόροι

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

Το πρόγραμμα "Διατροφική Αυτάρκεια και Ντόπιοι Σπόροι" υλοποιείται κάθε χρόνο από το 2012 μέχρι σήμερα, σε συνεργασία με τους υπεύθυνους της Τοπικής Ομάδας του ΠΕΛΙΤΙ Περατιάς, Χαρά Σαΐτη και Κώστα Τσίγκο.

Οι μικροί μαθητές φυτεύουν, φροντίζουν και στο τέλος της σχολικής χρονιάς μοιράζουν δωρεάν, στους συμπατριώτες τους 3000 περίπου φυτά, που προέρχονται από ντόπιους σπόρους, σε ανοιχτή εκδήλωση στην πλατεία του χωριού. Η τοπική κοινωνία έχει αγκαλιάσει την προσπάθειά τους κι αυτό αποτελεί την απόδειξη πως το Σχολείο μπορεί να προσεγγίσει με τον πιο ευαίσθητο τρόπο σύγχρονα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την αυτάρκεια, ένα μεγάλο ζητούμενο στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Το βίντεο είναι από τη γιορτή παραδοσιακών ποικιλιών στις 12 / 6 / 2016

Δημοτικό Σχολείο Σφακιωτών Λευκάδας

τηλ. επικ. 2645061380

Υπεύθ. Προγράμματος: Πάνος Πολυχρονόπουλος

Δημοτικό Σχολείο Σφακιωτών Λευκάδας 1 Πελίτι

Δημοτικό Σχολείο Σφακιωτών Λευκάδας 2 Πελίτι

Δημοτικό Σχολείο Σφακιωτών Λευκάδας 3 Πελίτι

Δημοτικό Σχολείο Σφακιωτών Λευκάδας 5 Πελίτι

Ηλεκτρονική ενημέρωση

Εγγραφή

Πατώντας ΟΚ θα εγγραφείτε αυτόματα στην κεντρική ενημέρωση. Εάν θέλετε να έχετε και τοπική ενημέρωση, επιλέξτε πιο κάτω. (τμηματικά θα δημιουργήσουμε και άλλες τοπικές λίστες)
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον! Σύντομα θα λάβετε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε μπορείτε να σταματήσετε να παίρνετε ενημερώσεις από το Πελίτι.

Η "Κοινότητα Πελίτι" στο

f

Το κανάλι του Πελίτι στο

YouTube