Αναζήτηση

Ο μικρός μας Χαχανόκηπος

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

Κείμενο κ. Μηνδρινού Αναστασία Δασκάλα στο 1ο Δ. Σ. Γλυφάδας.

Γιατί να το κάνω;

Γιατί να έχει λαχανόκηπο το σχολείο μου;

Γιατί ένας εκπαιδευτικός, εκτός από όλα τ΄ άλλα που πρέπει να κάνει, να ξεκινήσει ένα λαχανόκηπο στο σχολείο του; Γιατί να μπλέξει με χώμα κι εργαλεία που μπορεί να μολύνουν ή να τραυματίσουν τους μαθητές του; Γιατί να βάλει τη σκοτούρα του ποτίσματος; Να μπει στον κίνδυνο της αποτυχίας του εγχειρήματος; Γιατί να χαλάσει την ασφάλεια και την άνεση της ρουτίνας του;

Σπόρο μπαλάκια στο 3ο Γυμνάσιο Δράμας

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

Σήμερα το πρωί (19/5/2017) ήμουν καλεσμένος στο 3ο Γυμνάσιο Δράμας. Στην αρχή έκανα μια παρουσίαση για το Πελίτι και τις δράσεις του, την αξία των παραδοσιακών σπόρων κ.λ.π. Στο τέλος κάναμε συνταγές με τα παιδιά.

IMG 20170519 093857

Δημοτικό Σχολείο Σφακιωτών - Πελίτι: παραγωγή σιταριού

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

Το συγκεκριμένο περιβαλλοντικό πρόγραμμα αφορά στον κύκλο του σιταριού, υλοποιήθηκε το σχολικό έτος 2013-2014 Τα παιδιά ακολούθησαν τον κύκλο που χρειάζεται το σιτάρι μέχρι να μας δώσει τους σπόρους του για να καλλιεργηθούν την επόμενη χρονιά. Έσπειραν, θέρισαν, αλώνισαν και διατήρησαν στη δική τους Τράπεζα Σπόρων την παραγωγή τους.

Διατροφική Αυτάρκεια και Ντόπιοι Σπόροι

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

Το πρόγραμμα "Διατροφική Αυτάρκεια και Ντόπιοι Σπόροι" υλοποιείται κάθε χρόνο από το 2012 μέχρι σήμερα, σε συνεργασία με τους υπεύθυνους της Τοπικής Ομάδας του ΠΕΛΙΤΙ Περατιάς, Χαρά Σαΐτη και Κώστα Τσίγκο.

Το τμήμα προσχολικής αγωγής του ΑΠΘ στο Πελίτι

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

Δυο φορές το χρόνο οι φοιτητές και φοιτήτριες του τμήματος προσχολικής αγωγής του ΑΠΘ επισκέπτονται το Πελίτι μέσα από ένα τριήμερο σεμηνάριο του Κ.Π.Ε Παρανεστίου. Οι φοιτητές/τριες ενημερώνονται για τις δράσεις του Πελίτι και την ιστορία του για το θέμα της γεωργικής βιοποικιλότητας και τις δράσεις που μπορούμε να κάνουμε σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο και δράσεις που κάνουν συνάδερφοί τους στα νηπιαγωγεία τους.

Ο κ. Χρήστος Κυρίμης που συνοδεύει τους φοιτητές ξεκίνησε την παρουσίαση «Πριν 27 χρόνια είχε έρθει στην Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης ένας νεαρός και μας είπε το όνειρο του. Αυτός ο νεαρός είναι ο κ. Σαϊνατούδης και αυτό είναι το όνειρο του υλοποιημένο…».

18485589 1521407511203447 3801252278905270068 n

Ηλεκτρονική ενημέρωση

Εγγραφή

Πατώντας ΟΚ θα εγγραφείτε αυτόματα στην κεντρική ενημέρωση. Εάν θέλετε να έχετε και τοπική ενημέρωση, επιλέξτε πιο κάτω. (τμηματικά θα δημιουργήσουμε και άλλες τοπικές λίστες)
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον! Σύντομα θα λάβετε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε μπορείτε να σταματήσετε να παίρνετε ενημερώσεις από το Πελίτι.

Η "Κοινότητα Πελίτι" στο

f

Το κανάλι του Πελίτι στο

YouTube