Αναζήτηση

Φιλοσοφικό υπόβαθρο του "Πελίτι"

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

Ξεκινάμε από την άποψη ότι όλοι μας φέρουμε ευθύνη γι' αυτά που γίνονται σε προσωπικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Εμείς οι ίδιοι οδηγούμε τα γεγονότα με τη στάση και τη σκέψη μας. Κατά συνέπεια ο καθένας μας κρατάει ένα μέρος από τη λύση των προβλημάτων σε προσωπικό και σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεν είμαστε θύματα καταστάσεων ούτε φταίνε οι άλλοι για αυτά που ζούμε εμείς. Εστιάζουμε την προσοχή μας στα θετικά πράγματα που γίνονται και αυτά ως δια μαγείας αυξάνουν.

Δε γνωρίζουμε τι είναι το καλό και τι το κακό. Δε γνωρίζουμε γιατί γίνονται κάποια γεγονότα. Αν δούμε τα πράγματα μέσα στην πορεία του χρόνου, αυτό που σήμερα είναι πόνος αύριο θα είναι χαρά και μετά μπορεί να είναι πάλι πόνος και ούτω καθεξής. Δεν έχει σημασία η κοινωνική ή η οικονομική μας θέση. Η σκέψη μας είναι πολύ δυνατή και αρκετή για να κατευθύνει τα πράγματα. Όλοι μαζί έχουμε ακόμη πιο μεγάλη δύναμη. Το σημαντικό δεν είναι να βλέπουμε τι κάνουν οι άλλοι αλλά τι κάνουμε εμείς. Το πρόβλημα δεν είναι αν θα βγει στην αγορά ένα καινούριο προϊόν. Το ζήτημα είναι αν θα το στηρίξουμε ή όχι. Οι πολυεθνικές κάνουν τη δουλειά τους κι εμείς τη δική μας. Δεν καταναλώνουμε και δεν στηρίζουμε τα προϊόντα που καταστρέφουν το περιβάλλον. Δεν πολεμάμε με κανέναν έξω από μας, αυξάνουμε τη συνειδητότητά μας και αυτό είναι αρκετό για να φέρει τεράστιες αλλαγές. Κάθε μέρα με το πιρούνι μας επιλέγουμε τι γεωργία και πλανήτη θέλουμε.

Το Πελίτι όπως είναι υπέρ της βιοποικιλότητας της γεωργίας είναι υπέρ και στην ποικιλότητα των λαών, γλωσσών, κουλτούρας, της διαφορετικότητας γενικότερα των κοινωνιών κ.λ.π, αυτά τα δύο συμβαδίζουν, η διαφορετικότατα των ανθρώπινων κοινωνιών και η γεωργική βιοποικιλότητα.

Τα προβλήματα των αγροτών στη Ρουμανία είναι ίδια με της Ελλάδας της Ινδίας της Μαλαισίας της Γαλλίας της Γουατεμάλας κ.λ.π.

Όλα είναι υλοποιημένα όνειρα

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

Όλα αυτά που βλέπουμε γύρο μας, τα ρούχα που φοράμε, το κινητό που έχουμε στην τσέπη μας, ο υπολογιστής που σας γράφω, το αεροπλάνο, το σεμινάριο που είμαστε εδώ. Όλα είναι υλοποιημένα όνειρα. Κάποιοι τα οραματίστηκαν, εργάστηκα σκληρά για να τα υλοποιήσουν, κάποιοι τους είπαν ότι είναι τρελοί και δεν γίνονται, τους είπαν αιρετικούς, κ.λ.π

Αυτοί όμως με υπομονή και επιμονή, με θάρρος και αισιοδοξία τα υλοποίησαν. Έτσι εμείς σήμερα μπορούμε και κάνουμε πράγματα που πριν λίγα χρόνια ήταν αδύνατον να γίνουν, έχουμε facebook, μιλάμε στο κινητό, μιλάμε με τους φίλους μας στην άκρη του κόσμου, κ.λ.π.

Ας οραματιστούμε τη ζωή μας γεμάτη αγάπη, χαρά, με συντροφικότητα και ας εργαστούμε καθημερινά βήμα, βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτή θα είναι αύριο η κοινωνία μας. Δεν θα έρθει κανένας προφήτης με το μαγικό του ραβδί για να μας τη δημιουργήσει, τη δημιουργούμε εμείς κάθε στιγμή με τα όνειρα μας τις σκέψεις μας, τις επιθυμίες μας και τις πράξεις μας.

Απόσπασμα από ομιλία μου

Παναγιώτης Σαϊνατούδης

Γέφυρες ανθρώπων

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

Κάποτε κάποιος με ρώτησε σε ποιούς απευθύνεται το Πελίτι.

Σε όλους του απάντησα, απλά όλοι τρώμε. Αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα για όλους μας.

Στις εκδηλώσεις και τις δράσεις του Πελίτι συμμετέχουν πολλοί ετερόκλητοι άνθρωποι.

Είναι σημαντικό να μπορούμε να βρούμε τα κοινά σημεία που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας χωρίζουν, είναι σημαντικό να δεχόμαστε και να σεβόμαστε τη διαφορετικότητα του άλλου.

Αυτό είναι βιοποικιλότητα. Οι άνθρωποί έχουμε χωριστεί σε ομάδες και ομάδες και έτσι στερούμαστε την επαφή και τον πλούτο των σχέσεων.

Το Πελίτι δημιουργεί γέφυρες ανθρώπων και αυτή είναι η μεγαλύτερη του προσφορά όλα αυτά τα χρόνια. Σας ευχαριστώ.

Ιστορική ομιλία

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

Απόσπασμα από την κλασική ταινία του Charlie Chaplin "The Great Dictator" - "Ο μεγάλος δικτάτορας".

Ο ήρωας που υποδύεται στην ταινία ο Τσάπλιν μοιάζει με τον Χίτλερ και παίρνει τη θέση του. Τότε ακούγεται μπροστά στο κοινό αυτή η ιστορική για τον κινηματογράφο ομιλία.

Ένας τέτοιο κόσμο οραματιζόμαστε ως Πελίτι, αγάπης και συνεργασίας.

Δημοτικές εκλογές 2014

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

Αγαπητοί φίλοι του Πελίτι

Ενόψει των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών, έχουμε παρατηρήσει ότι ορισμένοι υποψήφιοι που συμμετέχουν παράλληλα στις δράσεις του Πελίτι ή παραβρίσκονται σε εκδηλώσεις του Πελίτι. Προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν το Πελίτι προκειμένου να προσελκύσουν ψηφοφόρους.

Θέλουμε να κάνουμε σαφές σε όλους ότι το Πελίτι, δεν έχει καμία ανάμιξη σε κομματικούς μηχανισμούς, >Δημοτικούς, Περιφερειακούς, Εθνικούς ή Ευρωπαϊκούς.

Λυπούμαστε πολύ που χρησιμοποιείται το όνομα του Πελίτι προκειμένου να αυξήσουν τους ψήφους τους οι μελλοντικοί πολιτικοί άρχοντες.

Για το Πελίτι

Παναγιώτης Σαϊνατούδης

 

Υ.Σ Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, το παραπάνω κείμενο γράφτηκε για τις Δημοτικές Εκλογές 2014, μετά από δύο περιστατικά, ένα στη Κομοτηνή και ένα στον Αλμυρό.

 

Το Πελίτι

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

 peliti 

"Από χέρι σε χέρι

και από γενιά σε γενιά

για να έχουμε αύριο

αυτά που έχουμε σήμερα" Παναγιώτης Σαϊνατούδης

Το Πελίτι ξεκίνησε από τον Παναγιώτη Σαϊνατούδη ως προσωπική του ανάγκη το 1995. Σήμερα η έδρα του είναι στο Μεσοχώρι του Δήμου Παρανεστίου και έχει 20 τοπικές ομάδες σε διάφορες περιοχές της χώρας και μία στη Βουλγαρία.   Αγκαλιάζει και αγκαλιάζετε από πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

Ηλεκτρονική ενημέρωση

Εγγραφή

Πατώντας ΟΚ θα εγγραφείτε αυτόματα στην κεντρική ενημέρωση. Εάν θέλετε να έχετε και τοπική ενημέρωση, επιλέξτε πιο κάτω. (τμηματικά θα δημιουργήσουμε και άλλες τοπικές λίστες)
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον! Σύντομα θα λάβετε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε μπορείτε να σταματήσετε να παίρνετε ενημερώσεις από το Πελίτι.

Η "Κοινότητα Πελίτι" στο

f

Το κανάλι του Πελίτι στο

YouTube