Αναζήτηση

Μια παγκόσμια διάκριση

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

 Μια παγκόσμια διάκριση

Ήταν λίγες μέρες μετά την 9η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών, όταν ένα πρωί χτύπησε το τηλέφωνο και μια κυρία από τη Ρώμη ζήτησε να μιλήσει μαζί μου και με προσκάλεσε στη Ρώμη. Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή δεν κατάλαβα για ποιο λόγο μου ζητούσε να πάω στη Ρώμη…

Παραθέτω στη συνέχεια ένα απόσπασμα από την επιστολή που μας έστειλε.

 

"Αγαπητέ Παναγιώτη Σαϊνατούδη,

22 05 2009Εκ μέρους του Εμιλ Φρισον, Γενικού διευθυντή του Bioversity International, έχω την μεγάλη ευχαρίστηση να σας ενημερώσω ότι έχετε επιλεγεί ως Φύλακας της βιοποικιλότητας της Μεσογείου, ως αναγνώριση της σημαντικής δουλειάς που έχετε κάνει για τη διασφάλιση της διατήρησης και χρήσης της γεωργικής βιοποικιλότητας στην Ελλάδα. Αυτή είναι μια τιμή που απονέμεται σε έναν επιλεγμένο αριθμό γεωργών, επιστημόνων και ακτιβιστών της βιοποικιλότητας από το Bioversity International και το Δήμο της Ρώμης. Συγχαρητήρια!"

 

p5200015 copy

 

 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που μας βοηθήσατε και μας στηρίξατε όλα αυτά τα χρόνια.
Νιώθω ότι τώρα ξεκινάει η μεγάλη πορεία.
 

Ιστορίες που μου άλλαξαν τη ζωή

 
Το παρόν κείμενο γράφτηκε με αφορμή τη βράβευση μου ως «Φύλακα της Βιοποικιλότητας της Μεσογείου»
Ευχαριστώ
 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες

 

 

p5200012 copy

 
 
 
 
 
 
Από δεξιά προς τα αριστερά.
Ο κ. Εμιλ Φρισον πρόεδρος της Bioversity International
Ο κ. Μιχαήλ Ι. Βρετάκης, συμβούλος οικολογίας και εμπορίου
της Ελληνικής Πρεσβείας στη Ρώμη.
Ο κ. Παναγιώτης Σαϊνατούδης
Ο εκπρόσωπος του Δήμου της Ρώμης

 

 

 

 

 

imagesΗ Bioversity International, Bioversity για συντομία, είναι το όνομα με το οποίο λειτουργεί το Διεθνές Ινστιτούτο Φυτογενετικών Πόρων (International Plant Genetic Resources Institute) IPGRI και  το Διεθνές Δίκτυο για τη Βελτίωση της Μπανάνας και του Πλανταίν (International Network for Improvement of Banana and Plantain) INIBAR.

Με τους συνεργάτες τους, αναλαμβάνουν έρευνα που έχει σαν στόχο τη βελτίωση της ανθρώπινης ζωής μέσα από τη χρήση και τη διατήρηση της γεωργικής βιοποικιλότητας.

 

Ηλεκτρονική ενημέρωση

Εγγραφή

Πατώντας ΟΚ θα εγγραφείτε αυτόματα στην κεντρική ενημέρωση. Εάν θέλετε να έχετε και τοπική ενημέρωση, επιλέξτε πιο κάτω. (τμηματικά θα δημιουργήσουμε και άλλες τοπικές λίστες)
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον! Σύντομα θα λάβετε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε μπορείτε να σταματήσετε να παίρνετε ενημερώσεις από το Πελίτι.

Η "Κοινότητα Πελίτι" στο

f

Το κανάλι του Πελίτι στο

YouTube