Αναζήτηση

Μικρές και μεγάλες ιστορίες από τα 20 χρόνια Πελίτι (1995-2015)

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

Την άνοιξη του 1995 ο Παναγιώτης Σαϊνατούδης ξεκίνησε στο Δασωτό Κ. Νευροκοπίου Δράμας το «Πελίτι», μια δράση για τη συλλογή διατήρηση και διάδοση των παραδοσιακών ποικιλιών. Σήμερα το Πελίτι, εδρεύει στο Μεσοχώρι Παρανεστίου Δράμας. Έχει 15 τοπικές ομάδες σε όλη την Ελλάδα και μια στη Σόφια της Βουλγαρίας. Το Πελίτι έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της γεωργικής βιοποικιλότητας της χώρας και έχει τιμηθεί γι’ αυτή του την προσφορά στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει διασώσει πάνω από 2000 παραδοσιακές ποικιλίες και τις έχει διανείμει σε περισσότερους από 150.000 καλλιεργητές.

Με αφορμή τα 20 χρόνια Πελίτι, ο Παναγιώτης θα μας παρουσιάσει μικρές και μεγάλες ιστορίες από την εικοσάχρονη διαδρομή του, την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 6:00μ.μ στο Αμφιθέατρο στο Νέο Δημαρχείο του Κ. Νευροκοπίου.

Ηλεκτρονική ενημέρωση

Εγγραφή

Πατώντας ΟΚ θα εγγραφείτε αυτόματα στην κεντρική ενημέρωση. Εάν θέλετε να έχετε και τοπική ενημέρωση, επιλέξτε πιο κάτω. (τμηματικά θα δημιουργήσουμε και άλλες τοπικές λίστες)
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον! Σύντομα θα λάβετε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε μπορείτε να σταματήσετε να παίρνετε ενημερώσεις από το Πελίτι.

Η "Κοινότητα Πελίτι" στο

f

Το κανάλι του Πελίτι στο

YouTube