Αναζήτηση

Δέσμευση για Τροφή και Καλλιέργειες, Ελεύθερες από Δηλητήρια

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

Δημιουργώντας Τροφή και Καλλιέργειες Ελεύθερες από Δηλητήρια – Αναζωογονώντας τη Βιοποικιλότητα, Καλλιεργώντας Βιολογικά

Συμμετοχή στο Δίκτυο για Τροφή και Καλλιέργειες Ελεύθερες από Δηλητήρια

POSTCARD GREEK 2

Δημιουργώντας Τροφή και Καλλιέργειες  Ελεύθερες  από Δηλητήρια – Αναζωογονώντας τη Βιοποικιλότητα, Καλλιεργώντας Βιολογικά

Το σημερινό Καρτέλ των Δηλητηρίων έχει εμπλακεί για έναν αιώνα σε πόλεμο κατά της ζωής επί της γης, ενάντια στα ποικίλα είδη, ενάντια στη γη, ενάντια τους αγρότες και την κοινωνία, ενάντια στο σώμα μας και τη ζωή μας, ενάντια στα σταθερά κλιματικά συστήματα, ενάντια στη γνώση, την επιστήμη και τους επιστήμονες και ενάντια στη δημοκρατία και την ελευθερία. Αν συνεχίσουμε  σε αυτό το τοξικό μονοπάτι, πιθανόν να ζούμε τον τελευταίο αιώνα της ζωής του ανθρώπου στη γη.

Αυτό το Καρτέλ των Δηλητηρίων προκαλεί τώρα την έκτη μαζική εξαφάνιση των φυτικών και ζωικών ειδών που αποτελούν το θεμέλιο της διατροφής μας. Η βιομηχανική γεωργία με βάση τα δηλητήρια είναι η μεγαλύτερη κινητήρια δύναμη της εξαφάνισης ειδών:   πουλιά και μέλισσες,  δάση (Αμαζόνιος)  οργανισμοί του εδάφους και είδη ζωτικά για την εντερική χλωρίδα μας. Οι βιομηχανικές μονοκαλλιέργειες έχουν εξαλείψει την ποικιλία των φυτών που  καλλιεργούσαμε και τρώγαμε, τις μέλισσες που γονιμοποιούν τις καλλιέργειές μας, ενώ τα φυτοφάρμακα που παράγουν φυτά ΓΤΟ έχουν εξαλείψει το 90% της πεταλούδας monarch. Η τοξική γεωργία που βασίζεται στα ορυκτά καύσιμα είναι επίσης υπεύθυνη για το 50% των αερίων του θερμοκηπίου που οδηγούν στην αλλαγή του κλίματος.

Παρά τη ζωτική σημασία της για την ανθρώπινη επιβίωση, η γεωργική βιοποικιλότητα χάνεται με ανησυχητικό ρυθμό. Χρειαζόμαστε τη βιοποικιλότητα για να επιτρέψουμε την εξέλιξη και επομένως την ικανότητα προσαρμογής. Αυτή η πολυμορφία έχει αναπτυχθεί στη διάρκεια χιλιάδων γενεών και το καθήκον μας είναι να τη διασφαλίσουμε για το μέλλον. Η γεωργία με δηλητηριώδη χημικά σημαίνει χρέος και εκτόπιση αγροτών και μικροκαλλιεργητών, οδηγεί στην άνευ προηγουμένου επιδημία των θανάτων και των αυτοκτονιών των αγροτών στην Ινδία και στις κρίσεις προσφύγων από την Αφρική, τη Συρία και άλλες ευάλωτες χώρες.

Οι έρευνες δείχνουν ότι τα δηλητήρια στο φαγητό και στο περιβάλλον επηρεάζουν αρνητικά τα παιδιά μας παρουσιάζοντας χαμηλότερη κατάταξη IQ, σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής, διαταραχές του φάσματος του αυτισμού, έλλειψη σωματικού συντονισμού, απώλεια διαχείρισης θυμού, ασθένειες του φάσματος  διπολικότητας- σχιζοφρένειας, κατάθλιψη και παιδική παχυσαρκία. Η έρευνα δείχνει επίσης ότι αυτά τα δηλητήρια είναι υπεύθυνα για την επιδημία των μη μεταδοτικών χρόνιων ασθενειών όπως οι βλάβες στο ήπαρ και τα νεφρά, τα αναπαραγωγικά προβλήματα, γεννήσεις με ανωμαλίες, ο καρκίνος, η αναπτυξιακή νευρο-τοξικότητα, η ενδοκρινική διαταραχή, οι μεταβολικές διαταραχές και οι επιγενετικές μεταλλάξεις

Τα προϊόντα και οι τεχνολογίες του καρτέλ δηλητηριάσεων αποτελούν εργαλεία βίας, καταστροφής και θανάτου.

Η Αγροοικολογία και η Αναζωογονητική Βιολογική Γεωργία, παράλληλα με την παροχή τροφής και θρεπτικών στοιχείων, αποτελούν λύσεις για την κλιματική κρίση και μπορούν να σταματήσουν την σημερινή πορεία προς την έκτη μαζική εξαφάνιση, συμπεριλαμβανομένης της εξαφάνισης του δικού μας είδους.

Όπως μας υπενθύμισε ο Γκάντι, η Γη μπορεί να προσφέρει αρκετά για τις ανάγκες  όλων, αλλά όχι για την απληστία ορισμένων. Την επέτειο γέννησης του Γκάντι, τη Διεθνή Ημέρα μη-βίας, δεσμευόμαστε ότι ατομικά και στις κοινότητές μας θα καλλιεργούμε και θα τρώμε βιολογικά τρόφιμα ελεύθερα από δηλητήρια για την προστασία της υγείας μας, καθώς και εκείνης των άλλων ειδών.

 

Μετάφραση: Βάσω Κανελλοπούλου, Πελίτι

Πηγή

Αρχή φόρμ

Ηλεκτρονική ενημέρωση

Εγγραφή

Πατώντας ΟΚ θα εγγραφείτε αυτόματα στην κεντρική ενημέρωση. Εάν θέλετε να έχετε και τοπική ενημέρωση, επιλέξτε πιο κάτω. (τμηματικά θα δημιουργήσουμε και άλλες τοπικές λίστες)
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον! Σύντομα θα λάβετε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε μπορείτε να σταματήσετε να παίρνετε ενημερώσεις από το Πελίτι.

Η "Κοινότητα Πελίτι" στο

f

Το κανάλι του Πελίτι στο

YouTube