Αναζήτηση

Πανελλαδική γιορτή

1η Ανακοίνωση για το πρόγραμμα της γιορτής...

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

Καλημέρα και καλό μήνα. Με αφορμή την 1η του Φλεβάρη 2018, δίνουμε στη δημοσιότητα την λογική με την οποία στήνουμε φέτος την 2η Ολυμπιακή Γιορτή Σπόρων και την 18η Γιορτή Σπόρων του Πελίτι. Σύντομα θα ανακοινώσουμε και το πρόγραμμα με περισσότερες λεπτομέρειες.

peliti seed festival 2018

Έχουμε ξοδέψει παρά πολλές ώρες για να μπορέσουμε να στήσουμε το πρόγραμμα της 2ης Ολυμπιακής Γιορτής Σπόρων και της 18ης Γιορτής Σπόρων του Πελίτι. Για το πρόγραμμα εργαζόμαστε από την ώρα που τελειώνει η προηγούμενη γιορτή, για τις γιορτές του 2019 και 2020 εργαζόμαστε από τώρα. Αυτές τις μέρες όμως ξεκαθαρίσαμε τη λογική με την οποία θα στήσουμε φέτος 2018 το πρόγραμμα της γιορτή και τη μοιραζόμαστε μαζί σας.

Η γιορτή φέτος έχει ως θέμα την ειρήνη και πως οι άνθρωποι μπορούν να ξεπεράσουν τις διαφορές τους και να ενωθούν μέσα από το σπόρο.

Για την ώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή από: Ελλάδα, Καναδά, Η.Π.Α, Μεξικό, Γουατεμάλα, Βενεζουέλα, Νότια Αφρική, Μπουρκίνα Φάσο, Ινδία, Ισραήλ, Παλεστίνη, Τουρκία, Κύπρο, Βουλγαρία, Γαλλία κ.α.

Τετάρτη 11 Απριλίου 2018, άφιξη των συμμετεχόντων. Στις 5 μμ τελετή έναρξης της 2ης Ολυμπιακής Γιορτής Σπόρων και της 18ης Γιορτής Σπόρων του Πελίτι στη γη του Πελίτι (ανοιχτή για το κοινό).

Αυτό είναι κάτι νέο. Η γιορτή ξεκινούσε όλα τα χρόνια με μια τελετή. Τώρα όμως η τελετή έναρξης είναι ανεξάρτητη από το πρόγραμμα των ομιλιών. Φέτος η τελετή θα γίνει σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας (ΚΕ.Π.Α.Α.Μ.)

Έτσι θα έχουμε περισσότερο χρόνο για την τελετή έναρξης της γιορτής αλλά και τις δύο μέρες των ομιλιών.

2η Ολυμπιακή Γιορτή Σπόρων. Υποχρεωτική δήλωση συμμετοχής.

Την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Απριλίου, θα είμαστε σε αίθουσα που η μετακίνηση μας θα γίνει με αυτοκίνητο ή λεωφορείο. Οπότε το μεσημέρι θα σταματάμε για ένα ελαφρύ γεύμα εκεί που θα γίνονται οι ομιλίες.

Στο Πελίτι θα γίνεται παράλληλα ένα εργαστήριο για τη διατήρηση των παραδοσιακών ποικιλιών.

Οι ομιλίες ξεκινάνε στις 9πμ και τελειώνουν στις 6 μμ

Οι ομιλίες είναι χωρισμένες σε ενότητες π.χ όλοι οι ομιλητές από την Αφρική είναι σε μια ενότητα. Όλοι οι ομιλητές από την Αμερική είναι σε μια ενότητα κ.λ.π.

Φέτος για πρώτη φορά έχουμε και τρεις παρουσιάσεις από κρατικούς φορείς από Ελλάδα και Κύπρο.

18η Γιορτή Σπόρων του Πελίτι, Σάββατο 14 Απριλίου 2018. Ελεύθερη - δωρεάν είσοδος για όλους.

Φέτος η γιορτή θα είναι σε περισσότερη έκταση απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια.

Ξεκινάει στις 10:30 με ομιλίες

Η διανομή των σπόρων θα γίνει στις 12:15 με στόχο να μπορέσουν κάποιοι από τους καλλιεργητές να ακούσουν κάποιες από τις ομιλίες και όσοι έρχονται από μακριά να προλάβουν να φτάσουν.

Πριν τη λήξη της γιορτής μια ομάδα κουδουνοφόρων θα χτυπήσει κουδούνια για τη γονιμότητα και την ευκαρπία της γης. Το κλείσιμο με το χτύπημα των κουδουνιών είναι σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας (ΚΕ.Π.Α.Α.Μ.) Για όσους δεν το γνωρίζουν στη Δράμα υπάρχουν 6 ντόπια χωριά που έχουν λαϊκά δρώμενα. Αυτά τα έξι χωριά έχουν κάνει το ΚΕ.Π.Α.Α.Μ. από το Σεπτέμβριο του 2017 έχουμε μια σύμπραξη για κοινές εκδηλώσεις.

Η γιορτή θα κλείσει κάνοντας τον αποχαιρετιστήριο κύκλο και θα ολοκληρωθεί με μουσική και χορό.

Κυριακή 15 Απριλίου

Την Κυριακή 15 Απριλίου 2018 η 2η Ολυμπιακή Γιορτή Σπόρων και η 18η Γιορτή Σπόρων θα μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη στο πολυχώρο WE από τις δύο το μεσημέρι ως τις έξι το απόγευμα με τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ. Με τα χρήματα αυτά θα πληρώσουμε και θα βοηθήσουμε οικονομικά κάποιους από τους συμμετέχοντες που έρχονται από μακριά και θα καλύψουμε τα έξοδα της γιορτής.

Σύντομα θα δώσουμε στη δημοσιότητα και το πρόγραμμα.

Κάθε οικονομική βοήθεια για την στήριξη της διοργάνωσης της γιορτής ευπρόσδεκτη.

Τράπεζα Πειραιώς, αριθμός λογαριασμού: 6198-040030-332

IBAN: GR10 0171 1960 0061 9804 0030 332

SWIFT-BIC: PIRBGRAA

Δικαιούχος: Εναλλακτική Κοινότητα Πελίτι

Καλή αντάμωση στη 2η Ολυμπιακή Γιορτή Σπόρων και την 18η Γιορτή Σπόρων του Πελίτι

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να γράψετε προς: olympicseedfestival*peliti.gr αντικαταστήστε το * με @

Για την οργανωτική επιτροπή

Παναγιώτης Σαϊνατούδης

Ιδρυτής του Πελίτι και της Ολυμπιακής Γιορτής Σπόρων

Ηλεκτρονική ενημέρωση

Εγγραφή

Πατώντας ΟΚ θα εγγραφείτε αυτόματα στην κεντρική ενημέρωση. Εάν θέλετε να έχετε και τοπική ενημέρωση, επιλέξτε πιο κάτω. (τμηματικά θα δημιουργήσουμε και άλλες τοπικές λίστες)
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον! Σύντομα θα λάβετε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε μπορείτε να σταματήσετε να παίρνετε ενημερώσεις από το Πελίτι.

Η "Κοινότητα Πελίτι" στο

f

Το κανάλι του Πελίτι στο

YouTube