Αναζήτηση

23 Μαΐου 2015 - Παγκόσμια Κινητοποίηση ενάντια στη ΜΟΝΣΑΝΤΟ

Δημοσίευση από: Βάσω Κανελλοπούλου στις: .

Το Πελίτι υποστηρίζει την παγκόσμια κινητοποίηση ώστε η διατροφή μας να μην περιλαμβάνει γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς -Γ Τ Ο-γιατί αλλιώς είμαστε πειραματόζωα.

(Γ Τ Ο δηλαδή "μεταλλαγμένα")

 

23 Μαΐου 2015 - Παγκόσμια Κινητοποίηση ενάντια στη MONSANTO | 21 φορείς  ζητούν "Nα απαγορευτεί η διακίνηση των ΓΤΟ/ Μεταλλαγμένων στην Ελλάδα"

 

Όλοι εμείς, οργανώσεις και κινήματα που διαφωνούμε με την ιδιωτικοποίηση και μονοπώληση των κοινών αγαθών, όπως οι σπόροι και η βιοποικιλότητα, στηρίζουμε τη φετινή Παγκόσμια Κινητοποίηση ενάντια στη MONSANTO στις 23 Μαΐου 2015. Η παγκόσμια κινητοποίηση θα γίνει σε 428 πόλεις 38 κρατών.

 

Θεωρούμε ότι φέτος η κινητοποίηση οφείλει να είναι ακόμα πιο μεγάλη και πιο επίκαιρη από ότι ποτέ, καθώς ανακοινώθηκε η επιστημονική μελέτη που αποδεικνύει ότι το ευρέως χρήσης φυτοφάρμακο Roundup είναι καρκινογόνο.

 

Επίσης έχει ήδη υπογραφεί η εμπορική συμφωνία CETA, μεταξύ Ε.Ε. – Καναδά, είναι δε υπό διαπραγμάτευση η συμφωνία ΤΤΙP μεταξύ Ε.Ε. – ΗΠΑ, που και οι δύο [CETA/ TTIP] βάζουν τους ΓΤΟ/μεταλλαγμένα στην Ευρώπη από την πίσω πόρτα, δίνουν το μονοπώλιο της τροφής μας στη MONSANTO και τρεις ακόμη πολυεθνικές, ενώ ιδιωτικοποιούν τη δημοκρατία.

 

Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση:

 

Να απαγορεύσει την χρήση του Roundup  στην Ελλάδα,

 

 απαγoρεύσει  τη διακίνηση των  ΓΤΟ/ Μεταλλαγμένα στην Ελλάδα και να συμβάλει για την απαγόρευσή τους σε όλη και στην Ευρώπη και τον κόσμο,

 

Να προωθήσει την σήμανση των ΓΤΟ/μεταλλαγμένων στα ζωικά προϊόντα,

 

 Να εναντιωθεί με κάθε τρόπο και να συντονίσει την εναντίωση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στην ενσωμάτωση της CETA και την υπογραφή της TTIP.

 

Δεσμευόμαστε να συνεχίζουμε να πιέζουμε προς αυτή την κατεύθυνση με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στο άμεσο προσεχές διάστημα.

 

Υπενθυμίζουμε:

 

1.Τις ομόφωνες αποφάσεις των Νομαρχιακών Συμβουλίων για την κήρυξη όλων των Νομών της Ελλάδος σε περιοχές απαγορευμένες για παραγωγή και κατανάλωση Γενετικά Τροποποιημένων Τροφίμων και Προϊόντων [2003 – 2004]

 

2 .Ότι με βάση το ευρωβαρόμετρο στην Ελλάδα σχεδόν το 90% των πολιτών είναι εναντίον στους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς/ μεταλλαγμένα.

  

Φορείς και κινήματα πολτών [πρώτες συμμετοχές]:

 

1.Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου (ΑΠΜ)

 

2.Αυτοδιαχειριζόμενος Αγρός στο Ελληνικό

 

3.Ανταλλακτήριο Σπόρων Βύρωνα "Τα Σπόρια"

 

4.ΒΙΟΖΩ

 

5.ΓΡΑΙΓΟΣ ΑΜΚΕ 

 

6.Δίκτυο Ριζοσπαστικής Οικολογίας - Άμεση Δημοκρατία

 

7.Δίκτυο EcoCorfu ΟικοΚερκυρα

 

8.Ένωση Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βορείου Ελλάδος

 

9.Κοινότητα Ηλέσιον

 

10.Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου

 

11.ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου

 

12.ΠΕΛΙΤΙ Εναλλακτική Κοινότητα

 

13.Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Κέρκυρας

 

14.Σπόροι Ζωής

 

15.ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece

 

16.Enallaktikos.gr

 

17.Fair Trade Hellas

 

18.STOP TTIP CETA TISA GREECE

 

19.EΠITPOΠEΣ AΓΩNA ENANTIA ΣTHN EΞOPYΞH XPYΣOY XAΛKIΔIKHΣ KAI ΘEΣΣAΛONIKHΣ

 

20.Εταιρεία Συγγραφέων Β.Ε.

 

21.ΙΚΑΡΙΑΚΑ και ΦΟΥΡΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ- Ηλεκτρονικό περιοδικό

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 

 

 

 

 

Ηλεκτρονική ενημέρωση

Εγγραφή

Πατώντας ΟΚ θα εγγραφείτε αυτόματα στην κεντρική ενημέρωση. Εάν θέλετε να έχετε και τοπική ενημέρωση, επιλέξτε πιο κάτω. (τμηματικά θα δημιουργήσουμε και άλλες τοπικές λίστες)
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον! Σύντομα θα λάβετε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε μπορείτε να σταματήσετε να παίρνετε ενημερώσεις από το Πελίτι.

Η "Κοινότητα Πελίτι" στο

f

Το κανάλι του Πελίτι στο

YouTube