Αναζήτηση

Κοινά Αγαθά

Η Βαντάνα Σίβα στην Ελεύθερη Αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ3

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

15/4/2015

Η Βαντάνα Σίβα παραχώρησε συνέντευξη στην Ελεύθερη Αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ3, με την ευκαιρία της συμμετοχής της στην 1η Παγκόσμια Συνάντηση για τα Κοινά, που έλαβε χώρα στην κοινότητα Πελίτι, στο Παρανέστι Δράμας 15-18/4/15. Η διεθνούς ακτινοβολίας ακτιβίστρια και συγγραφέας μιλά στο Σταύρο Πανούση για την Ελλάδα και την κρίση, τις πλανητικές συμφωνίες ελεύθερου εμπόριου που μετατρέπουν τα πάντα σε εμπόρευμα και τους ανθρώπους σε δούλους των εταιριών, το κίνημα για την υπεράσπιση των Κοινών, τη Δημοκρατία της γης, τη σύνδεση του άγριου καπιταλισμού με τις πατριαρχικές αξίες, την άνοδο της παγκόσμιας ακροδεξιάς, τη βία κατά των γυναικών στην Ινδία και τον κόσμο. Τη συμπόνοια και τη μη βία ως τρόπους να ξανακερδίσουμε την ανθρωπιά και την ελευθερία μας. Γιατί "παλιότερα συγκρούονταν οι έχοντες με τους μη έχοντες. Σήμερα συγκρούονται αυτοί που ζούν και αυτοί που δεν έχουν ζωή". Εμείς σε ποια πλευρά στέκουμε;
Εκφώνηση: Δήμητρα Παπαδημητρίου
Κάμερα: Βανέσσα Πεκιαρίδου
Μοντάζ; Γιάννης Ουρουτζόγλου
Πηγή: https://www.youtube.com/watch?v=zWhZi...

Ηλεκτρονική ενημέρωση

Εγγραφή

Πατώντας ΟΚ θα εγγραφείτε αυτόματα στην κεντρική ενημέρωση. Εάν θέλετε να έχετε και τοπική ενημέρωση, επιλέξτε πιο κάτω. (τμηματικά θα δημιουργήσουμε και άλλες τοπικές λίστες)
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον! Σύντομα θα λάβετε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε μπορείτε να σταματήσετε να παίρνετε ενημερώσεις από το Πελίτι.

Η "Κοινότητα Πελίτι" στο

f

Το κανάλι του Πελίτι στο

YouTube