Αναζήτηση

Κοινά Αγαθά

Διακήρυξη του Πελίτι

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

Διακήρυξη του Πελίτι

με αφορμή την

1η Παγκόσμια Συνάντηση για τα Κοινά Αγαθά

Ελευθερία των Σπόρων, Ελευθερία της Τροφής και Δημοκρατία της Γης

15-18 Απριλίου 2015 στη γη του Πελίτι, Ελλάδα

11201944 575867989222396 927685381806352648 nΑδερφές και αδέρφια, φύλακες των σπόρων, της τροφής, της γης, του νερού και των δασών.

Θέλουμε να σας στείλουμε ένα μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης. Είμαστε και εμείς φύλακες αυτών των Κοινών Αγαθών και συναντηθήκαμε εδώ στη γη του Πελίτι, στην Ελλάδα. Είμαστε γυναίκες και άντρες από πολλές γωνιές της γης με διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις, διαφορετικές γλώσσες και παραδόσεις αλλά νιώθουμε ότι έχουμε κοινούς στόχους . Πιστεύουμε ότι φιλοξενούμαστε πάνω στον πλανήτη, αισθανόμαστε αδέρφια με τις άλλες μορφές ζωής (φυτά και ζώα).

Θέλουμε να σας κάνουμε γνωστό ότι έχουμε δεσμευτεί να προστατέψουμε τα Kοινά Aγαθά και ότι δεν θα υπακούσουμε σε νόμους που

προωθούνται από εταιρίες για να αυξήσουν τα κέρδη τους σε βάρος της ελευθερίας μας και της δημοκρατίας στον πλανήτη.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι είμαστε πολλοί σε όλο τον πλανήτη και ότι ενώνουμε τα χέρια μας και τις καρδιές μας. Eργαζόμαστε με αγάπη για τους άλλους ανθρώπους τη γη και τα φυτά

Θα παλέψουμε όλοι μαζί για να αλλάξουν οι νομοθεσίες που περιορίζουν τους παραδοσιακούς σπόρους και τα δικαιώματα των αγροτών, ώστε να αναιρεθούν οι αδικίες που γίνονται σε βάρος των αξιών που φυλάσσουμε.

Οραματιζόμαστε έναν κόσμο για μας και τα παιδιά μας γεμάτο με αγάπη, συνεργασία, αλληλεγγύη, χαρά. Κάνουμε καθημερινά με τις σκέψεις και τις πράξεις μας το καλύτερο δυνατόν προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε το όραμα μας να γίνει μια μέρα πραγματικότητα. Ας μη ξεχνάμε ότι μέχρι πολύ πρόσφατα, πολλά από τα πιο συνηθισμένα σήμερα αποτελέσματα των τεχνολογικών και πολιτιστικών προσπαθειών της ανθρωπότητας καθώς και τα υψηλότερα διανοητικά της επιτεύγματα, όπως παραδείγματος χάριν η ελευθερία του λόγου και η ελευθερία της έκφρασης υπήρχαν μόνο στα όνειρα κάποιων ανθρώπων.

Ωστόσο, κάποιοι πίστεψαν ότι τα όνειρα μπορούν να υλοποιηθούν και εργάστηκαν προς αυτή την κατεύθυνση με υπομονή και επιμονή. Έτσι και εμείς ξέρουμε ότι ένας κόσμος αγάπης, αλληλεγγύης, συνεργασίας με παράλληλη αποδοχή της διαφορετικότητας είναι εφικτός.

"Από χέρι σε χέρι και από καρδιά σε καρδιά"

για να μη χάσουμε αύριο αυτά που έχουμε σήμερα, ενώνουμε τα χέρια και τις καρδιές μας σε μια αγκαλιά.

Γη του Πελίτι (Μεσοχώρι Παρανεστίου) - 17 Απριλίου 2015

Ηλεκτρονική ενημέρωση

Εγγραφή

Πατώντας ΟΚ θα εγγραφείτε αυτόματα στην κεντρική ενημέρωση. Εάν θέλετε να έχετε και τοπική ενημέρωση, επιλέξτε πιο κάτω. (τμηματικά θα δημιουργήσουμε και άλλες τοπικές λίστες)
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον! Σύντομα θα λάβετε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε μπορείτε να σταματήσετε να παίρνετε ενημερώσεις από το Πελίτι.

Η "Κοινότητα Πελίτι" στο

f

Το κανάλι του Πελίτι στο

YouTube