Αναζήτηση

Κοινά Αγαθά

Η ομιλία του Ούγκο Μπλάνγκο από το Περού, Πελίτι 16 Απριλίου 2015

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

Η ομιλία του Ούγκο Μπλάνγο στην 1η Παγκόσμια Συνάντηση για τα κοινά αγαθά
(Ελευθερία των Σπόρων, την Ελευθερία της Τροφής και Δημοκρατία της Γης)
15-18 Απριλίου 2015 στη γη του Πελίτι
Ο Ούγκο Μπλάνκο είναι μία από τις μεγαλύτερες μορφές των κοινωνικών κινημάτων στην Λατινική Αμερική. Προσέφερε τη ζωή του και την ελευθερία του για τα δικαιώματα των ιθαγενών στο Περού και για να τους ανήκει η γη που καλλιεργούν. Πέτυχε να γίνει αναδασμός γης από τους τσιφλικάδες προς τους αγρότες. Για τον αγώνα του φυλακίστηκε. Αποφυλακίστηκε μετά από 7 χρόνια, χάρη σε διεθνή κινητοποίηση στην οποία πρωτοστάτησε ο Ζ. Π. Σαρτρ. Σήμερα, στα 81 του, συνεχίζει να προσφέρει
Ήταν πολύ μεγάλη τιμή που ήταν μαζί μας ο Ούγκο Μπλάνγο για τα 20 χρόνια Πελίτι, και την πρώτη παγκόσμια συνάντηση για τα κοινά αγαθά. Μοιραστικέ μικρές και μεγάλες στιγμές του αγώνα των Ιθαγενών του Περού και όλης της Λατινικής Αμερικής.

Ηλεκτρονική ενημέρωση

Εγγραφή

Πατώντας ΟΚ θα εγγραφείτε αυτόματα στην κεντρική ενημέρωση. Εάν θέλετε να έχετε και τοπική ενημέρωση, επιλέξτε πιο κάτω. (τμηματικά θα δημιουργήσουμε και άλλες τοπικές λίστες)
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον! Σύντομα θα λάβετε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε μπορείτε να σταματήσετε να παίρνετε ενημερώσεις από το Πελίτι.

Η "Κοινότητα Πελίτι" στο

f

Το κανάλι του Πελίτι στο

YouTube