Αναζήτηση

Γιορτή ζωής και ελευθερίας

Δημοσίευση από: Βίλη Κουτσογιάννη στις: .

26 Μαρτίου από τις 12:00 μέχρι τις 16:00, στο μοναστήρι της Καισαριανής, συνεχίζουμε τη γιορτή για ΖΩΗ και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Η ΑΝΙΜΑ και το ΠΕΛΙΤΙ, από κοινού τούτη τη χρονιά, απελευθερώνουμε θεραπευμένα αγριοπούλια και διαδίδουμε σωσμένους σπόρους παραδοσιακών ποικιλιών που κινδύνευαν να χαθούν. Μεγάλοι και μικρά παιδιά, ελληνόπουλα και προσφυγόπουλα, όλοι μαζί, τραγουδάμε και χορεύουμε ξαναβρίσκοντας τα πατήματα για μια φιλική και δημιουργική συνοδοιπορία του ανθρώπου με τη φύση και με τον εαυτό του.

Η ΑΝΙΜΑ θα απελευθερώσει πουλιά, το Πελίτι θα μοιράσει σπόρους και θα δημιουργήσει ανοικτό σπορείο, οι μουσικοί μας θα παίξουν μουσική, οι φίλοι θα χορέψουν, θα φάμε και θα πιούμε ό τι φέρουμε μαζί μας κάτω από τα δέντρα. Πανηγύρι.

Peliti Anima

Αναζητώντας στηρίγματα σε χαλεπούς_καιρούς

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: .

Σε μια εποχής παρακμής και μαρασμού, καταναλωτισμού και φιλοχρηματίας αναζητούνται αντίδοτα, στηρίγματα και πρότυπα ώστε, συνειδητοποιώντας κάποιες αλήθειες να πάρουμε θάρρος, έμπνευση, κουράγιο.

Η αυτογνωσία, η ιστορία, η γλώσσα, η παιδεία, η μνήμη, η αγωγή,  η παράδοση, η συντροφικότητα, η οικογένεια, η πίστη, η παραγωγικότητα είναι μερικά από τα θέματα που θα θιγούν μεταξύ άλλων.  Προσωπικότητες του πνεύματος και της τέχνης, όπως και άνθρωποι που δεν είναι γνωστοί στο ευρύ κοινό αλλά δημιουργούν αθόρυβα και ουσιαστικά, συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό, που θα διαρκέσει έως τον Απρίλιο.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Σπέρνοντας όνειρα - 21 χρόνια Πελίτι

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στο Θησείο

Δημοσίευση από: Βίλη Κουτσογιάννη στις: .

Η ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής φιλοξενεί το Πελίτι το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στο Βοτανοπωλείο του στο Θησείο(Αμφικτύωνος 12 τηλ. 2018010111(πιέστε 2).

votanaΤο Πελίτι θα παρουσιάσει τη δράση του, τη φιλοσοφία του στο θέμα της διατροφής και της διατήτηρησς-διάσωσης των ντόπιων ποικιλιών,θα αναφερθούν παραδοσιακές καλλιεργητικές μέθοδοι, πολλές πρακτικές συμβουλές και φυσικά θα μοιρασθούν δωρεάν παραδοσιακοί σπόροι, η είσοδος είναι ελεύθερη για όποιον ενδιαφέρεται να ενημερωθεί και να μάθει.

Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών

Δημοσίευση από: Βίλη Κουτσογιάννη στις: .

Αθήνα από 30/11 έως και 3/12 σε δυο διαφορετικές αίθουσες. Είναι η 13η χρονιά που η Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού οργανώνει Πανόραμα Οικολογικών ταινιών. Φέτος περιλαμβάνεται και απόσπασμα διάρκειας 70 λεπτών από το οδοιπορικό του Καραβανοιύ των Σπόρων που ξεκίνησε από τη Β. Ελλάδα και έφθασε στη Νότιο Γαλλία (Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου ώρα 18.00 Τρπόδων 28, Πλάκα μετρό Ακρόπολη.)

Δείτε ή εκτυπώστε το αναλυτικό πρόγραμμα

Σάββατο 15 Οκτωβρίου στον πεζόδρομο της Κοραή

Δημοσίευση από: Βίλη Κουτσογιάννη στις: .

Συμμετέχοντας στις παγκόσμιες δράσεις για την ελευθερία των σπόρων και της διατροφής μας, το Πελίτι Αθήνας συνεργαζόμενο με ομάδες σποροφύλαξης της Αττικής σας καλεί στον πεζόδρομο της Κοραή από την πλευρά της οδού Πανεπιστημίου από τις 11:30 έως τις 16:00.

afisa koraiΘα είμαστε εκεί για

  • Να ενημερώσουμε όποιον ενδιαφέρεται σχετικά με την συμβολική δίκη κατά της Μονσάντο, για τα δηλητήρια που ρίχνονται στη γη και το διατροφικό μας μέλλον.
  • Να ανταλλάξουμε καλλιεργητικές γνώσεις και συμβουλές.
  • Να προσφέρουμε παραδοσιακούς σπόρους.

Το Πελίτι υποστήριζει την συμβολική δίκη κατά της Μονσάντο που θα γίνει στη Χάγη, Ολλανδία από 14-16/9/2016 και συμμετέχει στην εκεί λαική συνέλευση εκπροσωπούμενο από τον Παναγιώτη Σαϊνατούδη και την Βάσω Κανελοπούλου.

Η δίκη αυτή, συμβολίζει την άμυνα μας απέναντι στην επιθετική εισβολή που υφίσταται η διατροφική μας ελευθερία από μια μικρή ομάδα πολυεθνικών εταιριών.

Στην λαϊκή συνέλευση θα συζητηθεί το διατροφικό μας μέλλον, δίνοντας την ευκαιρία στα κοινωνικά κινήματα να σχεδιάσουν και να διεκδικήσουν το μέλλον που εμείς επιθυμούμε.

Λεπτομέρειες σχετικά με το κίνημα για την ελευθερία των σπόρων 

Ηλεκτρονική ενημέρωση

Εγγραφή

Πατώντας ΟΚ θα εγγραφείτε αυτόματα στην κεντρική ενημέρωση. Εάν θέλετε να έχετε και τοπική ενημέρωση, επιλέξτε πιο κάτω. (τμηματικά θα δημιουργήσουμε και άλλες τοπικές λίστες)
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον! Σύντομα θα λάβετε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε μπορείτε να σταματήσετε να παίρνετε ενημερώσεις από το Πελίτι.

Η "Κοινότητα Πελίτι" στο

f

Το κανάλι του Πελίτι στο

YouTube