ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 • Αντί να στενoχωριέσαι για το σκοτάδι,
  άναψε ένα φως.

 • Καλλιεργώντας τη δική σας τροφή,
  είναι σαν να τυπώνετε τα δικά σας χρήματα.

  Ron Finley

 • Aπό χέρι σε χέρι και από γενιά σε γενιά
  για να μη χάσουμε αύριο αυτά που έχουμε σήμερα.

  Παναγιώτης Σαϊνατούδης

 • Kαθημερινά με το πιρούνι μας,
  αλλάζουμε τον κόσμο.

  Παναγιώτης Σαϊνατούδης

Αναζήτηση

7η Πανελλαδική Γιορτή - Από τις 11 το πρωί έως τις 4μμ

Δημοσίευση από: Παναγιώτης Σαϊνατούδης στις: . Στην κατηγορία: Πανελλαδική γιορτή

Το Πελίτι, το Σάββατο, 14 Απριλίου του 2007,  οργανώνει την
7η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών, στην Ι. Μονή Τιμίου Προδρόμου.
Η φετινή γιορτή έχει μια Ευρωπαϊκή διάσταση. Ο κύριος ομιλητής θα είναι ο Αυστριακός αγρότης Josef Holzer (www.krameterhof.at) ο οποίος θα μας μιλήσει για την Permaculture γεωργία  με παραδείγματα από όλο τον κόσμο. Επίσης στη γιορτή θα συμμετέχει εκπρόσωπος της Σουηδικής οργάνωσης «Σέζαμ», με δράσεις ανάλογες του Πελίτι.
Οι στόχοι – όροι της γιορτής είναι:
1.      Να δοθούν σε όσο το δυνατόν περισσότερους καλλιεργητές παραδοσιακές ποικιλίες λαχανικών, σιτηρών κ.α.
2.      Να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους οι καλλιεργητές ντόπιων ποικιλιών και να ανταλλάξουν ποικιλίες, πληροφορίες και εμπειρίες.
3.      Να βρουν παραδοσιακές ποικιλίες οι καλλιεργητές που δεν έχουν παραδοσιακούς σπόρους.
4.      Να γίνουν όλες οι ανταλλαγές ελεύθερα, χωρίς τη μεσολάβηση του χρήματος.
Δικαίωμα συμμετοχής:
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι καλλιεργητές που κρατάνε παραδοσιακούς σπόρους, ανεξάρτητα από τον τρόπο καλλιέργειάς τους. Αρκεί να αποδέχονται τους στόχους της γιορτής.
Διευκρίνιση: κάθε καλλιεργητής θα πρέπει να αναφέρει τον τρόπο καλλιέργειας των σπόρων.
Οι καλλιεργητές, ερχόμενοι στο χώρο της εκδήλωσης, θα προμηθευτούν από τη γραμματεία το ειδικό καρτελάκι με τ’ όνομα τους, για να συμμετάσχουν στις συναντήσεις των καλλιεργητών.
Η γιορτή είναι ανοιχτή στον κάθε ενδιαφερόμενο, ανεξάρτητα αν έχει σπόρους ή όχι.
Το μεσημέρι θα υπάρχει κοινό γεύμα, κατά κύριο λόγο, με παραδοσιακές ποικιλίες. Τα φαγητά είναι προσφορά των καλλιεργητών που παίρνουν μέρος στη γιορτή και φίλων. Μπορείτε να φέρετε και εσείς κάτι για το κοινό τραπέζι.
Οργάνωση της γιορτής:
Η γιορτή διοργανώνεται από το Πελίτι και φιλοξενείται στους χώρους  τής Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Κισσάβου, στο νομό Λάρισας. Το Πελίτι είναι καθαρά εθελοντική οργάνωση, όλοι όσοι συμμετέχουν στις δράσεις του είναι εθελοντές
Πώς θα φτάσετε στην Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου:
map
Με δικό σας μέσο:
 • Ταξιδεύοντας στην εθνική οδό από Θεσσαλονίκη για Αθήνα ή από Αθήνα για Θεσσαλονίκη, στο ύψος της Λάρισας, θα βγείτε από την έξοδο που  γράφει προς Αγιά. Ακολουθείτε την κατεύθυνση προς Αγιά, στη συνέχεια θα διασχίσετε το Ελευθέριο, μετά θα στρίψετε αριστερά προς Δήμητρα και από κει θα ακολουθήσετε τις πινακίδες προς Ανατολή. Στην είσοδο της Ανατολής θα πάτε αριστερά για το μοναστήρι, ακολουθώντας τις πινακίδες.
Με το ΚΤΕΛ νομού Λάρισας:
 • Στο χωριό Ανατολή μπορείτε να φτάσετε και με το ΚΤΕΛ νομού Λάρισας. Πληροφορίες για τα δρομολόγια μπορείτε να ζητήσετε στο τηλέφωνο 2410537737. Αν ταξιδέψετε με το ΚΤΕΛ, θα πρέπει να μας ενημερώσετε για την άφιξη σας στην Ανατολή (ώρα και μέρα), για να σας παραλάβουμε και να σας μεταφέρουμε στο μοναστήρι.
Αν δεν έχετε δικό σας μεταφορικό μέσο ή δεν μπορείτε να έρθετε με το ΚΤΕΛ, ενημερώστε μας, ώστε να κανονίσουμε τη μεταφορά σας με άλλο τρόπο.
Μη ξεχάσετε να έχετε μαζί σας ζεστά ρούχα, είναι απαραίτητα. Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί κανονικά.
Δηλώσεις συμμετοχής:
Μπορείτε να ζητήσετε πληροφορίες και να δηλώσετε συμμετοχή στο τηλέφωνο 2524022059
Την αίτηση συμμετοχής σας μπορείτε να την στείλετε στην ταχυδρομική διεύθυνση:
Πελίτι
Ταχ. Παρανεστίου
Τ. Κ. 66035 Παρανέστι.
ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
Καλή αντάμωση

Ηλεκτρονική ενημέρωση

Εγγραφή

Πατώντας ΟΚ θα εγγραφείτε αυτόματα στην κεντρική ενημέρωση. Εάν θέλετε να έχετε και τοπική ενημέρωση, επιλέξτε πιο κάτω. (τμηματικά θα δημιουργήσουμε και άλλες τοπικές λίστες)
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον! Σύντομα θα λάβετε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Οποιαδήποτε στιγμή το θελήσετε μπορείτε να σταματήσετε να παίρνετε ενημερώσεις από το Πελίτι.

Η "Κοινότητα Πελίτι" στο

f

Το κανάλι του Πελίτι στο

YouTube